Tämä syyssalaatti tekee vaikutuksen monipuolisella maullaan.

Keittiömestari Risto Mikkolan kehittelemä salaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Salaatin pohjana toimii Lähi-idän keittiöistä tuttu bulguri, joka on vehnästä valmistettu suurimo. Bulguri on ravinteikas vaihtoehto esimerkiksi riisille, pastalle tai kuskukselle, sillä se sisältää runsaasti proteiinia sekä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten B- ja K-vitamiineja, fosforia, rautaa ja mangaania.

Sadonkorjuun hengessä salaattiin kootaan paahdettuja juureksia – porkkanaa, palsternakkaa ja myskikurpitsaa – sekä lisäksi omenaa, pinaattia, sipulia ja makeita viinirypäleitä.

Ainekset yhdessä raikkaan omenaviinietikkapohjaisen kastikkeen kanssa muodostavat runsaan ja moniulotteisen kokonaisuuden, joka toimii niin juhlapöydässä kuin arjen iloksi.

1 CuAlWZgwYlOHQe OnESo w
Kuva: Rawpixel.com

Sadonkorjuusalaatti

  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 pieni myskikurpitsa, kourittuna ja kuutioituna
  • 1 palsternakka, kuorittuna ja kuutioituna
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet

  1. Pyöräytä juureskuutiot öljyssä, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25–30 min, kunnes kypsiä ja hieman karamellisoituneita. Jäähdytä.

Salaattipohja:

  • 200 g babypinaattia
  • 1 omena viipaloituna
  • ½ punasipuli ohuina siivuina
  • 1 dl viinirypäleitä, puolitettuna
  • 100 g fetajuustoa, murennettuna
  • 300 g bulguria, keitettynä (voi myös käyttää pasta tai riisiä)

Kastike:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 valkosipulikynsi, murskattuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kastikeaineet keskenään.

Salaatin valmistus

  1. Laita kulhoon kaikki raaka-aineet, kaada päälle kastike.
  2. Sekoita kunnolla, mausta vielä suolalla ja pippurilla tarvittaessa.

Lähde: Iltalehti

Resepti: Risto Mikkola

LUE MYÖS: Lisäsin arkiseen carbonaraan suppilovahveroita – tästä tuli perheeni ykkösherkku (Marjastaja.fi)