Tämä syyssalaatti tekee vaikutuksen monipuolisella maullaan.
Keittiömestari Risto Mikkolan kehittelemä salaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Salaatin pohjana toimii Lähi-idän keittiöistä tuttu bulguri, joka on vehnästä valmistettu suurimo. Bulguri on ravinteikas vaihtoehto esimerkiksi riisille, pastalle tai kuskukselle, sillä se sisältää runsaasti proteiinia sekä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten B- ja K-vitamiineja, fosforia, rautaa ja mangaania.
Sadonkorjuun hengessä salaattiin kootaan paahdettuja juureksia – porkkanaa, palsternakkaa ja myskikurpitsaa – sekä lisäksi omenaa, pinaattia, sipulia ja makeita viinirypäleitä.
Ainekset yhdessä raikkaan omenaviinietikkapohjaisen kastikkeen kanssa muodostavat runsaan ja moniulotteisen kokonaisuuden, joka toimii niin juhlapöydässä kuin arjen iloksi.

Sadonkorjuusalaatti
- 2 porkkanaa, kuorittuna ja kuutioituna
- 1 pieni myskikurpitsa, kourittuna ja kuutioituna
- 1 palsternakka, kuorittuna ja kuutioituna
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- tuoretta timjamia
Valmistusohjeet
- Pyöräytä juureskuutiot öljyssä, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25–30 min, kunnes kypsiä ja hieman karamellisoituneita. Jäähdytä.
Salaattipohja:
- 200 g babypinaattia
- 1 omena viipaloituna
- ½ punasipuli ohuina siivuina
- 1 dl viinirypäleitä, puolitettuna
- 100 g fetajuustoa, murennettuna
- 300 g bulguria, keitettynä (voi myös käyttää pasta tai riisiä)
Kastike:
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
- 1 tl dijoninsinappia
- 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
- 1 valkosipulikynsi, murskattuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohjeet
- Sekoita kastikeaineet keskenään.
Salaatin valmistus
- Laita kulhoon kaikki raaka-aineet, kaada päälle kastike.
- Sekoita kunnolla, mausta vielä suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
Lähde: Iltalehti
Resepti: Risto Mikkola