Ruokakirjailija ja somevaikuttaja Mari Moilanen rakastaa sieniä ja hän kehittää niistä herkullisia reseptejä.

Mari on sipsidipin lisäksi valmistanut muun muassa kantarellihummusta, johon voi dipata niin leipää, vihanneksia kuin sipsejäkin.

Kokeile kantarellidippiä

Moilasella on suosikki sipsimaku dippailua varten.

– Mun lempidipattavat on e h d o t t o m a s t i etikkasipsit!, Mari kertoo Instagramissa.

Mari Moilasen Kantarellidippi

6 hengelle

  • 1 l kantarelleja
  • 1 rkl voita
  • ripaus suolaa
  • 1 keltasipuli
  • 200 g ranskankermaa
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 sitruunankuori
  • 2 rkl tuoretta salviaa
  • 3 rkl tuoretta timjamia + muutama oksa koristeeksi
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Friteerattu salottisipuli:

  • 3 salottisipulia
  • ruokaöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Friteeraa ensi salottisipulit. Leikkaa salottisipulit ohuiksi siivuiksi mandoliinilla.
    Kaada paistinpannulle öljyä niin, että pannulla on n. 1/2 sentin kerros öljyä. Kuumenna öljy ja friteeraa salottisiivut rapeiksi. Nosta sipulit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  2. Karamellisoi sipuli. Viipaloi sipulit ihan ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Karamellisoi sipuleja kannen alla sekoittamatta voin, vesitilkan ja suolan kanssa, kunnes sipulit muuttuvat paahtuneen värisiksi. Jäähdytä.
  3. Hienonna sienet. Paista niitä pannulla, kunnes kaikki neste haihtunut. Lisää voi ja paista vielä hetki. Jäähdytä sienet ja mausta ripauksella suolaa.
  4. Hienonna yrtit. Raasta sitruunankuori. Sekoita kulhossa ranskankerma, kermaviili ja majoneesi.
  5. Lisää kaikki ainekset lukuunottamatta friteerattua salottia.
  6. Levitä seos laakealle tarjoiluvadille. Ripottele päälle friteeratut salottisipulit ja timjami. Tarjoa sipsien tai patongin kanssa.

Voit katsoa valmistusohjeet myös videolta:

Lähde: Instagram / @jotainmaukasta

LUE MYÖS: Pihojen koristemarja kypsyy pian – muutamasta marjasta saa hurjan määrän C-vitamiinia (Marjastaja.fi)