
Herkullinen mansikkachutney sopii erityisesti juustojen, grilliruoan tai vaikkapa hampurilaisen väliin.
Kotimaiset mansikat ovat täällä – sesonkiherkkua kannattaa hyödyntää sellaisenaan, jälkiruoissa tai vaikkapa salaateissa.
Et ehkä tullut ajatelleeksi, että mansikoista saa valmistettua myös chutneyta. Ensi kerralla, kun valmistat mansikoista hilloa, tee samalla yksi erä tätä herkkua.
Katso resepti alapuolelta!

Mansikkachutney
Ainekset:
- 500 g tuoreita mansikoita (puhdistettu ja pilkottu)
- 1 pieni punasipuli (hienonnettuna)
- 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
- 1 pieni punainen chili (tai maun mukaan, hienonnettuna)
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 dl sokeria (ruokosokeri tai fariinisokeri toimii hyvin)
- 1 dl omenaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl kanelia
- ripaus neilikkaa tai maustepippuria (valinnainen)
Valmistusohje:
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä.
- Kun seos alkaa kiehua, laske lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä noin 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.
- Kun chutney on paksuuntunut ja koostumus on hillomainen, ota pois liedeltä.
- Maista ja säädä suolaa, makeutta tai happamuutta tarpeen mukaan.
- Anna jäähtyä ja siirrä puhtaisiin lasipurkkeihin.
- Säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Voit lisätä kuivattuja karpaloita, jos haluat lisää kirpeyttä. Chutney syvenee maultaan, kun sen antaa levätä pari päivää ennen tarjoilua.