Paahdettu kukkakaali on herkullinen ja helppo vaihtoehto uunissa paahdetuille perunoille. Uunissa se saa ihanan rapean pinnan ja paahdetun, pähkinäisen maun.

Kevään kolkutellessa ovella, moni haluaasyödä terveellisemmin, ulkoilla enemmän ja laihtua kesän rientoja varten. Terveellisemmän ruokavalion ei onneksi tarvitse tarkoittaa sitä, että sinun tulisi heittää hyvästit herkullisille ruoille.

Seuraavalla kerralla, kun haluat herkutella pihviä, niin paahda perunoiden sijasta lisukkeeksi kukkakaalia. Voit myös napostella kukkakaaleja sellaisenaan ja marinoida tai maustaa niitä haluamallasi tavalla.

Final long
Kuva: nandosperiperi.com

Paahdettu kukkakaali

Ainekset:

  • 1 iso kukkakaali
  • 2 rkl oliiviöljyä (tai voisulaa extra-rapeaan lopputulokseen)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta (tai muuta suosikkimaustettasi, esim. valkosipulijauhe, juustokumina, curry)
  • ½ tl chilihiutaleita (valinnainen)

Ohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 220 °C:seen.
  2. Leikkaa kukkakaalin kukinnot pieniksi, jotta ne paahtuvat tasaisesti.
  3. Sekoita mausteet ja öljy kulhossa. Lisää kukkakaalit ja sekoita hyvin, jotta kaikki palat peittyvät mausteisiin.
  4. Levitä kukkakaalit pellille leivinpaperin päälle niin, etteivät ne ole liian lähekkäin (muuten ne höyrystyvät eivätkä ruskistu kunnolla).
  5. Paahda uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeita ja rapeita. Käännä puolivälissä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  6. Tarjoile heti! Viimeistele halutessasi raastetulla parmesaanilla, sitruunamehulla tai tuoreilla yrteillä (esim. persilja tai timjami).

Vinkki: Jos haluat vielä rapeamman lopputuloksen, voit lisätä 1 rkl maissitärkkelystä öljyn ja mausteiden joukkoon ennen paistamista.

Nauti paahdetut kukkakaalit sellaisenaan, dipin kanssa tai lisukkeena.