
Tomi Zerhatin kastike sopii kalalle kuin kalalle.
Kotkalainen kalastusopas Tomi Zerhat viettää suuren osan ajastaan vesillä, eikä ole yllättävää, että kala on keskeinen osa myös hänen ruokavaliotaan.
Zerhatin vetämä Predator Fishing Finland tarjoaa elämyksiä kalastuksen parissa, ja miehen oma suosikki saaliista on ahven. Hyviä kaloja ovat myös kuha ja hauki, jotka maistuvat lähes yhtä hyvin.
Kokeile jotain muuta kuin lohta
Kalatiskeillä kannattaisi Zerhatin mukaan katsoa lohen ohi – myös muut kalalajit ansaitsevat paikkansa keittiössä. Kotimainen kala voi olla kallista, joten hän ymmärtää, että se ei aina ole kuluttajalle vaihtoehto.
Ahvenen valmistukseen Zerhat antaa simppelin mutta toimivan vinkin: jos fileessä ei ole ruotoja eikä nahkaa, sen voi pyöräyttää kevyesti ruisjauhoissa, joihin on lisätty suolaa ja mustapippuria. Sitten vain paisto voissa pannulla – tuloksena on yksinkertaisen hyvä kalaruoka.
Vaikka voissa ja ruisjauhoissa paistettu kala on hyvää jo itsessään niin kokonaisuuden kruunaa raikas ja helppo kastike.
Tomin helppo kastike
- 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna (määrä oman mieltymyksen mukaan)
- n. 1,5 dl oliiviöljyä
- sitruunan mehua (jälleen määrä oman mieltymyksen mukaan)
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippurirouhetta
Lähde: Iltalehti