Tryffeliöljy nostaa perunamuusin uudelle tasolle.

Perinteinen perunamuusi on arkinen lisuke, mutta yksi ainesosa voi muuttaa sen juhlapöytään sopivaksi herkuksi. Tryffeliöljy tuo muusiin syvän ja täyteläisen aromin.

Tryffelit ovat kaikkea muuta kuin arkiruokaa: kilohinnat voivat nousta jopa useisiin tuhansiin euroihin. Niillä maustettu öljy on kuitenkin kohtuuhintaista ja siksi sitä voi hyvällä omalla tunnolla lisätä myös arkiruokiin.

Tryffeliöljy on monelle kuluttajalle helpoin ja edullisin tapa tutustua tryffelin kiehtovaan makumaailmaan. Öljyä on nykyään saatavilla useimmista hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

Näin valmistat perunamuusin

  1. Aloita valmistamalla perunamuusi tuttuun tapaan. Keitä perunat pehmeiksi, lisää voi sekä maito tai kerma ja mausta suolalla. Halutessasi voit täydentää makua pienellä määrällä valkosipulia tai juustoa.
  2. Kun muusi on valmis ja sileä, lisää tryffeliöljy. Noin teelusikallinen riittää useimmiten – voimakkaan aromin vuoksi määrän kanssa kannattaa olla maltillinen. Maista ja lisää vain tarvittaessa.
  3. Viimeistele annos juuri ennen tarjoilua tipalla tryffeliöljyä. Tämä korostaa tuoksua ja tekee kokonaisuudesta viimeistellyn. Tryffelin maku toimii erinomaisesti myös parmesaaniraasteen tai tuoreiden yrttien, kuten persiljan, kanssa.

Tryffeliöljyllä maustettu perunamuusi sopii erityisen hyvin juhlavampiin aterioihin ja täydentää hienosti liha-, riista- sekä kalaruokia.

Pienellä panostuksella arkinen lisuke muuttuu näyttäväksi osaksi kokonaisuutta. Vinkkaa ideaa eteenpäin ja ystäväsi kiittävät.

LUE MYÖS: 70 senttinen Rapalan viehe testissä – iskeekö jättiläinen kiinni? (Kalajutut.fi)