Tiiun kesäinen lasagne kasataan suoraan lautaselle.
Lasagne saa makunsa täyteläisestä burratasta, hunajaisista uunitomaateista, pestosta ja pannulla paahdetuista pistaasipähkinöistä.
Lasagnea ei valmisteta vuoassa, sillä ainekset kasataan suoraan lautaselle.
– Meni heti testiin ja siis aivan super hyvääää, eräs kommentoi Instagramissa.
Tiiu Purasen kesälasse
- lasagnelevyjä (2 per ruokailija)
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2-4 rkl hunajaa
- 0,5-1 dl oliiviöljyä
- 125 g burrata (1 per 1-2 ruokailijaa)
- pistaasipähkinöitä
- mustapippuri + suola myllystä
Tomaattien esivalmistus: Valele tomaatit hunajalla ja öljyllä, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla – tästä syntyy herkullinen liemi, joten älä säästele! Paahda tomaatit uunissa 200c kunnes saaneet hieman väriä (n.20min)
Persilja-basilikapesto
- 1/2 puntti lehtipersiljaa
- 1/2 puntti basilikaa
- n. 1 dl oliiviöljyä
- 1/5 yksikyntinen valkosipuli
- 40 g pecorinojuustoa
- mustapippuri + hyvä suola
- Nuiji morttelissa tai vedä sauvasekoittiimella sileäksi. Tarkasta maku – lisää tarvittaessa öljyä.
- Paahda kuoritut pistaasipähkinät pannulla tilkassa hunajaa.
- Keitä lasagnelevyt suolavedessä – keittoaikoja ei ole kerrottu joten joudut seuraamaan kunnes ovat aldente. Itse keitin arviolta 7min.
- KASAA ANNOS: lasagnelevy, burrataa, tomaatteja ja hunajalientä, pestoa – toista. Koristele annos tomaateilla ja pähkinöillä. Mausta mustapippurilla.
Katso valmistusohjeet videolta.