Tiiun kesäinen lasagne kasataan suoraan lautaselle.

Lasagne saa makunsa täyteläisestä burratasta, hunajaisista uunitomaateista, pestosta ja pannulla paahdetuista pistaasipähkinöistä.

Lasagnea ei valmisteta vuoassa, sillä ainekset kasataan suoraan lautaselle.

– Meni heti testiin ja siis aivan super hyvääää, eräs kommentoi Instagramissa.

Tiiu Purasen kesälasse

  • lasagnelevyjä (2 per ruokailija) 
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2-4 rkl hunajaa
  • 0,5-1 dl oliiviöljyä 
  • 125 g burrata (1 per 1-2 ruokailijaa)
  • pistaasipähkinöitä 
  • mustapippuri + suola myllystä

Tomaattien esivalmistus: Valele tomaatit hunajalla ja öljyllä, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla – tästä syntyy herkullinen liemi, joten älä säästele! Paahda tomaatit uunissa 200c kunnes saaneet hieman väriä (n.20min)

Persilja-basilikapesto

  • 1/2 puntti lehtipersiljaa
  • 1/2 puntti basilikaa
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • 1/5 yksikyntinen valkosipuli
  • 40 g pecorinojuustoa
  • mustapippuri + hyvä suola
  1. Nuiji morttelissa tai vedä sauvasekoittiimella sileäksi. Tarkasta maku – lisää tarvittaessa öljyä.
  2. Paahda kuoritut pistaasipähkinät pannulla tilkassa hunajaa.
  3. Keitä lasagnelevyt suolavedessä – keittoaikoja ei ole kerrottu joten joudut seuraamaan kunnes ovat aldente. Itse keitin arviolta 7min.
  4. KASAA ANNOS: lasagnelevy, burrataa, tomaatteja ja hunajalientä, pestoa – toista. Koristele annos tomaateilla ja pähkinöillä. Mausta mustapippurilla.

Katso valmistusohjeet videolta.

LUE MYÖS: Vähätelty marja sisältää kaksinkertaisen määrän C-vitamiinia verrattuna mustikkaan (Marjastaja.fi)