Pikkelöity raparperi sopii niin perunasalaattiin kuin lisukkeeksi lihan kanssa.

Raparperit alkavat olla parhaimmillaan ja niitä kannattaa hyödyntää niin jälkkäreissä kuin suolaisten herkkujenkin kanssa. Ylimääräiset raparperin varret voi pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Pikkelöinti on loistava tapa hyödyntää alkukesän sesonkivihannesta. Kokeile helppoa reseptiä.

Pikkelöity raparperi

Ainekset:

Raparperit:

  • 2–3 keskikokoista raparperin vartta
    (mielellään nuoria, vaaleanpunaisia varsia)

Liemi:

  • 2 dl vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • Mausteita maun mukaan, esim:
    • ½ tl sinapinsiemeniä
    • 1 tl fenkolinsiemeniä
    • 5 maustepippuria
    • 1 laakerinlehti
    • Pala tuoretta inkivääriä tai chiliä halutessa

Valmistus:

  1. Valmistele raparperit:
    Pese ja tarvittaessa kuori raparperit kevyesti. Leikkaa ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi.
  2. Keitä liemi:
    Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri, suola ja haluamasi mausteet. Sekoita, kunnes sokeri liukenee.
  3. Laita raparperit purkkiin:
    Asettele raparperit puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada kuuma liemi päälle niin, että raparperit peittyvät.
  4. Anna maustua:
    Anna jäähtyä huoneenlämmössä, ja siirrä sitten jääkaappiin. Raparperit ovat valmiita käytettäväksi noin 1 vuorokauden kuluttua, mutta maku syvenee muutamassa päivässä.

Vinkkejä:

  • Käytä värikkäitä, nuoria raparpereja, niin saat kauniin lopputuloksen.
  • Voit varioida reseptiä esim. lisäämällä vaniljatangon tai tähtianista liemeen.
  • Säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa n. 2–3 viikkoa.