Hellapoliisi paljastaa varman pannukakkureseptin – resepti toimii sekä makeana että suolaisena.
Pannukakku kuuluu kotikeittiöiden kestoklassikoihin, eikä suosiolle näy loppua. Hellapoliisin mukaan tässä on resepti, joka ei petä ja jonka pohjalta onnistuu niin perinteinen makea herkku kuin täyteläinen suolainenkin versio.
Suolainen pannukakku sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi keiton lisukkeena tai kahvipöydässä. Sama taikina antaa runsaasti mahdollisuuksia muunnella lopputulosta tilanteen ja makumieltymysten mukaan.
Hellapoliisin pannukakku
Ainekset
- 1 l maitoa
- 4 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- (makeaan pannukakkuun 2 rkl sokeria)
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
Täyte suolaiseen pannukakkuun
- 200 g mozzarellajuustoa raasteena
- 250/500 g mozzarellajuustoa, valutettuna
- n. 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- n. 200 g punaista tai vihreää pestoa
Valmistusohjeet
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, (makeaan pannukakkuun myös sokeri) ja vehnäjauhot. Sekoita.
- Lisää lopuksi vielä sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna mielellään turvota puoli tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Mikäli valmistat suolaisen pannukakun, ripottele päälle juustoraaste, valutettu mozzarellajuusto revittynä, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja pesto nokareina.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja kauniin värinen.
Testaa reseptiä ja jaa se ystävillesi!
Resepti: Hellapoliisi












