Omenapiirakka-tuorepuuro on kuin herkullinen jälkiruoka, mutta ravitseva ja terveellinen.

Puuro valmistetaan edellisenä iltana ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään yön ylitse. Omenaa, kanelia ja vaniljaa sisältävä tuorepuuro on omasta mielestäni täydellinen aloitus päivälle kuin päivälle!

Resepti on peräisin Valion verkkosivuilta.

2771492378 2dc248b306 c
Kuva: Flickr.com

Omenapiirak­ka-tuo­repuuro

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl Valio maitoa
  • 1 (180 g) Valio PROfeel® proteiinivanukasta vanilja-marenki
  • ¼ tl kardemummaa
  • suolaa ripaus

Paistetut omenat

  • 1 omena
  • 1 rkl Valio voita
  • ¼ tl jauhettua kanelia

Ohje

  1. Sekoita kaurahiutaleet, maito, proteiinivanukas, kardemumma ja suola kulhossa tasaiseksi massaksi. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  2. Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja poista siemenkota. Kuumenna voi pannulla ja paista omenapaloja hetki, kunnes ne vähän pehmenevät. Ripottele päälle kanelia ja sekoita.
  3. Sekoita omenat puuron joukkoon tai lusikoi ne kauniisti annoksen päälle. Nauti kylmänä.

VINKKI!

Voit myös paistaa omenat valmiiksi ja sekoittaa osan puuron joukkoon jo tekeytymisen ajaksi – loput voit lisätä päälle tarjoiluvaiheessa.

Resepti: Valio.fi