Risto Mikkola kertoo Iltalehdelle, miten keitetyt kananmunat kannattaa käsitellä.

Soijaliemessä marinoituihin kananmuniin jää koukkuun – marinadiin voi lisätä myös inkivääriä, valkosipulia ja chiliä tuomaan lisämakua.

Perinteisesti soijamarinoidut kananmunat ovat lisukkeena japanilaisessa ramen-keitossa. Nykyisin ”ramen-munia” lisätään kuitenkin kaikenlaisten aterioiden kylkeen. Voit syödä niitä keitoissa, salaateissa tai vaikkapa sellaisenaan.

Tämä Risto Mikkolan käsialaa oleva resepti toimii erinomaisena pohjana, jota voi alkaa oman makunsa mukaan tuunailemaan erilaisilla vihanneksilla ja mausteilla.

Kananmuna
Kuva: Youtube

Soijamunat

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl soijaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohjeet

  1. Lisää kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä tasan 7 minuuttia.
  2. Jäähdytä kananmunat jääkylmässä vedessä. Kiehauta soija, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
  3. Yhdistä kuoritut kananmunat ja soijaliemi oikean kokoisessa purkissa tai minigrip-pussissa. Anna marinoitua 6 tuntia tai yön yli.

Jaa resepti läheisillesi!

Lähde: Iltalehti

LUE MYÖS: En keksi jouluisempaa lisuketta riisipuurolle – tätä tarjoillaan meillä varmasti (Marjastaja.fi)