Ravintoloitsija Teemu Laurellin piimäkastike on simppeli, mutta maukas lisä vihersalaateille.

Kuumana kesäpäivänä on hyvä valmistaa kotimaisista raaka-aineista raikas ja kevyt vihersalaatti, joka toimii sekä lounaana, että lisukkeena.

Kastike kannattaa lisätä salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua ettei rapsakan salaatin koostumus muutu löysäksi.

Salaatin ainekset

  • 250 g salaattia, esim. sydänsalaattia ja lehtisalaattia
  • 1⅔ dl herneitä

Piimäkastike

  • 1½ dl Valio AB® piimää
  • ¾ prk (à 150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaussuolaa
  • ripausmustapippuria

Ohje

  1. Sekoita piimäkastikkeen raaka-aineet huolellisesti keskenään. Anna maustua 10-15 minuuttia.
  2. Irrota salaatinlehdet kannasta. Pese huolellisesti.
  3. Ryöppää herneet. Kiehauta vesi ja keitä herneitä 30 sekuntia. Jäähdytä herneet jäävedessä.
  4. Kokoa annos. Nostele tarjoiluastiaan salaattia ja herneitä. Valuta päälle piimäkastiketta.

Vinkki

Voit käyttää pakasteherneiden tilalla myös tuoreita herneitä (500 g). Irrota herneet paloista ennen ryöppäystä.

Resepti: Teemu Laurell

Lähde: Valio

LUE MYÖS: Nämä haukinugetit häviävät pannulta hetkessä – rapeita ja sisältä mehukkaita (Kalajutut.fi)