Ravintoloitsija Teemu Laurellin piimäkastike on simppeli, mutta maukas lisä vihersalaateille.
Kuumana kesäpäivänä on hyvä valmistaa kotimaisista raaka-aineista raikas ja kevyt vihersalaatti, joka toimii sekä lounaana, että lisukkeena.
Kastike kannattaa lisätä salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua ettei rapsakan salaatin koostumus muutu löysäksi.
Salaatin ainekset
- 250 g salaattia, esim. sydänsalaattia ja lehtisalaattia
- 1⅔ dl herneitä
Piimäkastike
- 1½ dl Valio AB® piimää
- ¾ prk (à 150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 1 tl Dijon-sinappia
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Ohje
- Sekoita piimäkastikkeen raaka-aineet huolellisesti keskenään. Anna maustua 10-15 minuuttia.
- Irrota salaatinlehdet kannasta. Pese huolellisesti.
- Ryöppää herneet. Kiehauta vesi ja keitä herneitä 30 sekuntia. Jäähdytä herneet jäävedessä.
- Kokoa annos. Nostele tarjoiluastiaan salaattia ja herneitä. Valuta päälle piimäkastiketta.
Vinkki
Voit käyttää pakasteherneiden tilalla myös tuoreita herneitä (500 g). Irrota herneet paloista ennen ryöppäystä.
Resepti: Teemu Laurell
Lähde: Valio