Nämä omenatortut näyttävät aivan omenoilta!

Leivonnassa on mielestäni tärkeää, että lopputulos miellyttää makuhermojen lisäksi myös silmää – erityisesti jos leivot juhlia varten.

Tässä reseptissä opit valmistamaan omenan muotoisia ja näköisiä omenatorttuja, jotka ovat melkeinpä liian kauniita syötäväksi.

Katso alapuolelta kaikki mitä tarvitset.

Omenasiivut:

  • 2 keskikokoista omenaa (esim. pink lady)
  • 30 g kidesokeria
  • Ripaus kanelia
  • Ripaus muskottipähkinää
  • 2 rkl vettä tai rommia
  • 2 rkl voita (huoneenlämmössä)

Mantelitäyte:

  • 150 g suolatonta voita (huoneenlämmössä)
  • 150 g kidesokeria
  • 3 keskikokoista kananmunaa
  • 150 g mantelijauhoa
  • 1/2 tl vaniljatahnaa

Muut:

  • 1 levy kaupan voitaikinaa
  • 1 kananmuna ja 2 rkl maitoa (voiteluun)
  • Aprikoosihilloa glaseeraukseen (valinnainen)
  • Tomusokeria koristeluun (valinnainen)

Ohjeet:

Omenasiivut:

  1. Lisää omenasiivut, kidesokeri, kaneli, muskottipähkinä ja vesi tai rommi. Lisää sekaan voi. (käytä mikron kestävää kulhoa)
  2. Kuumenna seosta mikrossa tarkistaen ja sekoittaen aika ajoin noin 4-7 minuutin ajan tai kunnes omenasiivut ovat pehmeitä ja sokeri liuennut. Valuta ylimääräinen neste pois ja anna omenasiivujen jäähtyä.

Mantelitäyte:

  1. Sekoita voi ja kidesokeri tehosekoittimessa noin 3-5 minuutin ajan kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita huolellisesti jokaisen munan välissä. Lisää vaniljatahna halutessasi viimeisen kananmunan kanssa.
  3. Sekoita joukkoon mantelijauho.
  4. Voit käyttää mantelitäytettä heti, mutta se säilyy myös jääkaapissa 2-3 päivän ajan.

Leivonta:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele leivinpaperi uunipellin päälle.
  2. Laita voitaikinalevy pellille ja katso videolta miten taikina muotoillaan oikeaoppisesti.
  3. Pursota mantelitäyte taikinan päälle ja lisää kypsennetyt omenasiivut päälle niin, että reunoille jää tilaa.
  4. Voitele reunat kananmunalla.
  5. Paista uunissa 12-13 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskeaa.

Viimeistely:

  1. Anna torttujen jäähtyä ennen tarjoilua. Valele halutessasi aprikoosihilloa torttujen pintaan. Voit myös lisätä lopuksi tomusokerin.
  2. Nauti!

Alla video, josta on helppo katsoa miten tortut muotoillaan.

Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät leipomisesta.