Kermainen kanapasta on valmis puolessa tunnissa.

Arjen pelastaja syntyy yhdellä pannulla: mehevä kanapasta kypsyy alle puolessa tunnissa ja hurmaa täyteläisellä maullaan, joka on peräisin pestoa sisältävästä ruokakermasta sekä Mustaleimasta.

Kun pasta ja kana valmistuvat samassa padassa, maut imeytyvät toisiinsa ja lopputulos on yllättävän syvä – ilman ylimääräistä tiskirumbaa.

Onepot -kanapasta

Aktiivinen 15 min

Passiivinen 15 min

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 300 g pastaa, esim. penne tai farfalle
  • 5 dl vettä
  • 1 prk (2.5 dl)Valio Keittiön ruokakermaa punainen pesto
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • 1 dl Valio Mustaleima™ raastetta
  • ½ ruukkutuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Pese paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise pestyt kirsikkatomaatit.
  2. Kypsennä broilerin fileesuikaleet öljyssä isolla pannulla, kasarissa tai kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon paprika ja kirsikkatomaatit, kuullota vielä pari minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada joukkoon pasta, vesi ja ruokakerma. Lisää myös liemikuutio.
  4. Kypsennä kannen alla keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja enin neste on imeytynyt.
  5. Viimeistele pasta juustoraasteella ja tuoreella basilikalla.

Lähde: Valio.fi

LUE MYÖS: Menin metsään ja yllätyin – metsä oli pullollaan sieniä, joita löytyy yleensä elokuussa (Marjastaja.fi)