Airfryerista saa monipuolisen apurin keittiöön.

Airfryer, eli kiertoilmakypsennin, on keittiön monitoimilaite, joka sopii lähes kaikenlaisten ruokien valmistukseen. Ruokakirjailija ja ruoka- ja juoma-alan monitaituri Sari Spåra on vakuuttunut laitteen mahdollisuuksista – hän on testannut airfryerilla satoja reseptejä ja julkaissut kaksi kirjaa, jotka ovat täynnä airfryer-ohjeita.

Spåran mukaan airfryer tekee ruoanlaitosta helppoa ja maukasta. Laitteen etu piilee siinä, että se jäljittelee uppopaistamista, mutta ilman öljyä, mikä tekee ruoista hieman terveellisempiä.

Mehevä lohi

2–4:lle

Ainekset

  • 400 g lohifileetä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan
  1. Esilämmitä airfryeria vähintään 3 minuuttia.
  2. Huuhtele lohen pala kylmällä vedellä ja taputtele se kuivaksi.
  3. Sekoita öljy ja mausteet yhteen. Sivele tai hiero sitten mausteöljy kalaan. Lisää suolaa ja pippuria.
  4. Paista 180 asteessa 10–12 minuutin ajan riippuen lohifileen paksuudesta.

Tartarkastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 maustekurkku
  • 2 rkl tillisipulia
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 tl sitruunan mehua
  • suolaa maun mukaan
  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.
  2. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin siksi aikaa, kun kypsennät lohen.

Resepti: Airfryer – Suuri keittokirja (Readme.fi, 2024)

Lähde: IS / Ruokala