Airfryerista saa monipuolisen apurin keittiöön.
Airfryer, eli kiertoilmakypsennin, on keittiön monitoimilaite, joka sopii lähes kaikenlaisten ruokien valmistukseen. Ruokakirjailija ja ruoka- ja juoma-alan monitaituri Sari Spåra on vakuuttunut laitteen mahdollisuuksista – hän on testannut airfryerilla satoja reseptejä ja julkaissut kaksi kirjaa, jotka ovat täynnä airfryer-ohjeita.
Spåran mukaan airfryer tekee ruoanlaitosta helppoa ja maukasta. Laitteen etu piilee siinä, että se jäljittelee uppopaistamista, mutta ilman öljyä, mikä tekee ruoista hieman terveellisempiä.
Mehevä lohi
2–4:lle
Ainekset
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria maun mukaan
- Esilämmitä airfryeria vähintään 3 minuuttia.
- Huuhtele lohen pala kylmällä vedellä ja taputtele se kuivaksi.
- Sekoita öljy ja mausteet yhteen. Sivele tai hiero sitten mausteöljy kalaan. Lisää suolaa ja pippuria.
- Paista 180 asteessa 10–12 minuutin ajan riippuen lohifileen paksuudesta.
Tartarkastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 maustekurkku
- 2 rkl tillisipulia
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 tl sitruunan mehua
- suolaa maun mukaan
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.
- Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin siksi aikaa, kun kypsennät lohen.
Resepti: Airfryer – Suuri keittokirja (Readme.fi, 2024)
Lähde: IS / Ruokala