Lohi ja wasabi ovat tuttu yhdistelmä sushin ystäville.

Wasabia voi kuitenkin lisätä helposti myös tavallisen majoneesin joukkoon ja näin syntyy helppo sekä hyvä kastike lohelle.

Alla resepti, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin – paahdetut tai paistetut perunat sopivat mielestäni mainiosti lisukkeeksi kylkeen.

Lohta wasabimajoneesilla

Annoksia: 2

Ainekset

Lohi

  • 2 lohifileepalaa (n. 150 g/pala)
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tilkka öljyä paistamiseen

Wasabimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1–2 tl wasabitahnaa (maun mukaan)
  • 1 tl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike: Sekoita majoneesi, wasabi, sitruunamehu ja suola kulhossa. Maista ja säädä wasabin määrä oman maun mukaan. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.
  2. Kypsennä lohi: Mausta lohipalat kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
    • Paista pannulla öljyssä 3–4 minuuttia per puoli, kunnes kala on kypsää mutta mehukasta.
    • Vaihtoehtoisesti kypsennä uunissa 175 °C:ssa noin 12–15 minuuttia.
  3. Tarjoile: Aseta lohipalat lautasille ja lisää rinnalle reilu lusikallinen wasabimajoneesia. Sopii hyvin tarjoiltavaksi esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kevyen kasvislisukkeen kanssa.

LUE MYÖS: Kotitekoinen mauste, joka saa melkeinpä kaikki ruoat maistumaan herkullisemmalta (Marjastaja.fi)