Entä jos aamiainen olisikin porkkanakakkua? Tämä ohje on suunniteltu niille, jotka haluavat nauttia makeasta mausta ilman liiallisia sokerimääriä.

Jos aamupalasi on päivästä toiseen kaurapuuroa ja kaipaat jotain uutta, niin tämä resepti tuo mukavaa vaihtelua.

Porkkanakakku on täynnä kuitua, vitamiineja ja proteiinia, joten se täyttää hyvin ravitsevan aamupalan vaatimukset – vaikka maku muistuttaakin enemmän jälkiruokaa.

Helppoa ja kevyttä herkuttelua

Tässä reseptissä valkoinen sokeri jää kokonaan pois, sillä makeus saadaan kypsistä banaaneista ja hunajasta. Mitä tummempia ja pehmeämpiä banaanit ovat, sitä makeampi kakusta tulee. Banaanien tilalla voi käyttää myös taateleita, jotta Satokausikalenterin mukaan ovat toimiva vaihtoehto.

Alta löydät videon, jossa näytetään vaihe vaiheelta, miten tämä aamiaiseksi sopiva porkkanakakku valmistuu:

Vinkkaa reseptistä myös ystävillesi, jotka kaipaavat terveellisempää vaihtelua perinteisen puuron rinnalle.

LUE MYÖS: Tätä kirjolohta voi kutsua jo possuksi – pilkkijä ei meinaa pysyä housuissaan (Kalajutut.fi)