Uuden sadon lanttulaatikko on herkullista!

Kesällä lanttu on usein nuorempi ja miedompi kuin talvella, joten laatikosta saa raikkaamman version ilman raskaita siirappimääriä ja kermaa.

Alla resepti, jota voi tarjoilla esimerkiksi kalan tai lihan kanssa.

2020 10 18 Fresh dug Swede Brassica napus subsp 2
Kuva: Wikipedia Commons

Ainekset

(4 annosta)

  • 800 g lanttua (mieluiten nuorta, kesälanttua)
  • 2–3 porkkanaa (makeutta ja väriä)
  • 1 pieni sipuli (tai kevätsipulia miedompaan makuun)
  • 1–2 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja tai kaurahiutaleita
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • ripaus suolaa, valkopippuria, muskottia
  • halutessa tuoreita yrttejä (esim. persilja, ruohosipuli tai timjami)

Pinnalle

  • korppujauhoja
  • nokare voita

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele lantut ja porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota nopeasti pannulla.
  3. Soseuta lanttu ja porkkana. Lisää joukkoon sipuli, maito, muna, korppujauhot sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.
  5. Kypsennä 175 °C uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  6. Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Tämä kesäinen versio on kevyempi ja sopii lisukkeeksi grillatulle kalalle, lihalle tai kasvisruoalle.

Jos haluat makeampaa makua, voi lisätä hieman hunajaa tai vaahterasiirappia.

LUE MYÖS: Oletko tehnyt sienille ”taikakylpyä” – antaa uskomattoman hyvän maun (Marjastaja.fi)