Kotimaiset kaneliomenat maustavat perinteisen pannukakun.

Uunissa paistuva omenainen pannukakku on pimenevien syysiltojen herkku – se on helppo valmistaa ja mainio tapa hyödyntää kotimaisia omenoita.

apple nature grass plant leaf flower 988438
Kuva: pxhere.com

Taikina saa pinnalleen makeat omenaviipaleet ja ripauksen kanelia, jotka tuovat tuoksuun ja makuun kodikasta tunnelmaa. Tarjoa pannukakku sellaisenaan tai viimeistele se vaniljakastikkeella tai jäätelöllä.

Omenainen pannukakku

Ainekset

(n. 4 annosta):

  • 3 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 25 g voisulaa

Päälle

  • 2–3 kotimaista kaneliomenaa
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 200 °C.
  2. Sekoita kulhossa maito, kananmunat, jauhot, sokerit ja suola tasaiseksi taikinaksi. Lisää voisula.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai korkeareunaiseen vuokaan.
  4. Kuori ja lohko omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele ne taikinan päälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
  5. Paista 30–40 minuuttia, kunnes pannukakku on kohonnut ja saanut kauniin kullanruskean pinnan.
  6. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Vinkkaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Lorautan tätä kaurapuuron päälle joka aamu – aivan kuin jälkkäriä söisi (Marjastaja.fi)