Ruokavaikuttaja ja kirjailija Mari Moilasen mustikkapaistos on helppo loppukesän herkku.
Tämä mustikkapaistos on helppo valmistaa, mutta se ei jää maussa jälkeen muille mustikkaherkuille.
Marin mustikkapaistos saa maukkaan vivahteen kardemummasta.
– Siitä tehdään niin makea ja pinnalta rouskuvan rapea, että se maistuu sellaisenaankin. Mutta aivan parasta se tietty on jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa, Moilanen kertoo somessa.
Mustikkapaistos
(4 hengelle)
- 1 l mustikoita
- 1/2 dl perunajauhoja
- 2 dl +1/2 dl ruokosokeria
- 4 dl kaurahiutaleita
- 75 g voita
- 1 tl kardemummaa
- vaniljatangon siemenet tai 1 tl aitoa vaniljaa
Valmistusohjeet
- Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon kaksi desilitraa ruokosokeria, kardemumma ja vanilja. Lisää lopuksi voi.
- Kaada mustikat uunivuokaan. Lisää joukkoon perunajauhoja ja puoli desilitraa ruokosokeria. Sekoita ja peitä kauraseoksella.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.