Ruokavaikuttaja ja kirjailija Mari Moilasen mustikkapaistos on helppo loppukesän herkku.

Tämä mustikkapaistos on helppo valmistaa, mutta se ei jää maussa jälkeen muille mustikkaherkuille.

Marin mustikkapaistos saa maukkaan vivahteen kardemummasta.

– Siitä tehdään niin makea ja pinnalta rouskuvan rapea, että se maistuu sellaisenaankin. Mutta aivan parasta se tietty on jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa, Moilanen kertoo somessa.

Mustikkapaistos

(4 hengelle)

  • 1 l mustikoita
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 dl +1/2 dl ruokosokeria
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 75 g voita
  • 1 tl kardemummaa
  • vaniljatangon siemenet tai 1 tl aitoa vaniljaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon kaksi desilitraa ruokosokeria, kardemumma ja vanilja. Lisää lopuksi voi.
  2. Kaada mustikat uunivuokaan. Lisää joukkoon perunajauhoja ja puoli desilitraa ruokosokeria. Sekoita ja peitä kauraseoksella.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.

Lähde: Mari Moilanen / jotainmaukasta

LUE MYÖS: Monelle tuntemattomasta marjasta saa ihanan makuisen ja ravinteikkaan hillon (Marjastaja.fi)