Kasvispainotteisen grillauksen taitaja Saara Atula tunnetaan suositusta Viimeistä murua myöten -blogista.

Saaran grillinsä antimissa korostuvat erityisesti kasvikset ja kasviproteiinit.

Yksi grillikauden klassikoista on maissi, jota voi helposti nostaa uudelle tasolle meksikolaistyylisellä twistillä. Elotes-henkiset maissit syntyvät, kun grillattujen maissien päälle lusikoidaan limemehulla ja crème fraîchella tehtyä kastiketta. Viimeistelyyn lisätään murennettua fetaa, tuoretta korianteria ja ripaus chiliä.

– Ihan superkoukuttava, ja niitä pitää tehdä monta kertaa kesässä. Kaikki tykkäävät grillata niitä, kun on kerran maistanut, Saara kertoo Ilta-Sanomille.

Elotes – meksikolaisittain grillatut maissit

4 kappaletta

  • 4 maissintähkää (esikeitetyt käyvät oikein hyvin)
  • oliiviöljyä voiteluun (tai voita)
  • ½ dl (vegaanista) majoneesia
  • ½ dl soijapohjaista crème fraîchea
  • 1 valkosipulinkynsi
  • chilirouhetta
  • rouhittua suolaa
  • n. 100 g (vegaanista) fetajuustoa
  • tuoretta limenmehua
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Grillaa maissintähkiä niin, että jokainen puoli saa rusketusta. Sivele paiston aikana reilusti voilla tai öljyllä kauttaaltaan.
  2. Sekoita majoneesi, crème fraîche ja hienonnettu valkosipulinkynsi keskenään.
  3. Grillauksen jälkeen rouhi maissintähkille suolaa ja chilirouhetta. Levitä niille crème fraîche -majoneesikastiketta. Ripottele päälle fetajuustoa, purista limenmehua ja lisää vielä korianterinlehtiä.

Lähde: IS

Resepti: Saara Atula / Viimeistä murua myöten

LUE MYÖS: Loppukesän paras piirakka valmistuu mansikoista – kuorrutteessa herkullinen juju (Marjastaja.fi)