Kasvispainotteisen grillauksen taitaja Saara Atula tunnetaan suositusta Viimeistä murua myöten -blogista.
Saaran grillinsä antimissa korostuvat erityisesti kasvikset ja kasviproteiinit.
Yksi grillikauden klassikoista on maissi, jota voi helposti nostaa uudelle tasolle meksikolaistyylisellä twistillä. Elotes-henkiset maissit syntyvät, kun grillattujen maissien päälle lusikoidaan limemehulla ja crème fraîchella tehtyä kastiketta. Viimeistelyyn lisätään murennettua fetaa, tuoretta korianteria ja ripaus chiliä.
– Ihan superkoukuttava, ja niitä pitää tehdä monta kertaa kesässä. Kaikki tykkäävät grillata niitä, kun on kerran maistanut, Saara kertoo Ilta-Sanomille.
Elotes – meksikolaisittain grillatut maissit
4 kappaletta
- 4 maissintähkää (esikeitetyt käyvät oikein hyvin)
- oliiviöljyä voiteluun (tai voita)
- ½ dl (vegaanista) majoneesia
- ½ dl soijapohjaista crème fraîchea
- 1 valkosipulinkynsi
- chilirouhetta
- rouhittua suolaa
- n. 100 g (vegaanista) fetajuustoa
- tuoretta limenmehua
- tuoretta korianteria
Valmistusohjeet
- Grillaa maissintähkiä niin, että jokainen puoli saa rusketusta. Sivele paiston aikana reilusti voilla tai öljyllä kauttaaltaan.
- Sekoita majoneesi, crème fraîche ja hienonnettu valkosipulinkynsi keskenään.
- Grillauksen jälkeen rouhi maissintähkille suolaa ja chilirouhetta. Levitä niille crème fraîche -majoneesikastiketta. Ripottele päälle fetajuustoa, purista limenmehua ja lisää vielä korianterinlehtiä.
Lähde: IS
Resepti: Saara Atula / Viimeistä murua myöten