Älä unohda hyödyntää paprikaa.

Monet grilliruoat — kuten makkarat, grillatut lihat tai juustot — sisältävät paljon rasvaa. Paprikasalaatin hapokkuus tasapainottaa kokonaisuutta tehden siitä raikkaamman. Tämä keventää oloa, parantaa ruoansulatusta ja ehkäisee ähkyä oloa.

Paprikasalaatista saa myös runsaasti C-vitamiinia.

Vihrea paprika
Kuva: YouTube / Mashedfood

Raikas paprikasalaatti grilliruoan kaveriksi

Ainekset (4 annosta):

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ kurkku
  • 1 dl tuoretta persiljaa tai minttua (tai molempia)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • (Halutessa: pieni nokare hunajaa tai ripaus chiliä)

Valmistusohje:

  1. Huuhtele ja pilko paprikat suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
  2. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Kuori halutessasi kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai puolikuiksi.
  4. Silppua yrtit hienoksi.
  5. Sekoita kulhossa kasvikset ja yrtit.
  6. Valmista kastike: sekoita öljy, sitruunamehu, suola, pippuri ja halutessasi hunaja/chili pienessä kulhossa.
  7. Kaada kastike salaatin päälle, sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkkejä:

  • Voit lisätä salaatin joukkoon myös fetajuustoa, oliiveja tai paahdettuja siemeniä (esim. auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä) tuomaan lisämakua ja rakennetta.

Jaa resepti ystävillesi, joiden kanssa aiot grillata kesällä.