Kun tähtitorttu saa seurakseen makean kinuskin ja mausteisen omenatäytteen, syntyy jotain ihanan nostalgista ja uutta.
Omenainen kaneli-karamelli-tähtitorttu hurmaa tuoksullaan ja makumaailmallaan – kullankeltainen, lehtevä taikina kätkee sisäänsä syksyn parhaat maut: paistetun omenan, kinuskin ja kanelin.
Tätä versiota voi ilolla tarjoilla vaikkei olisikaan joulu – lisäksi nyt on hyvä aika kokeilla uusia reseptejä joulua varten, jottei silloin tarvitse alkaa harjoittelemaan.

Omenainen kaneli-karamelli-tähtitorttu
Määrä: n. 8 torttua
Valmistusaika: 30–40 min
Ainekset
- 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
- 2–3 rkl omenahilloa tai 2 omenaa kuutioituna
- 1–2 rkl voita (jos käytät tuoreita omenoita)
- 1 tl kanelia
- 1–2 rkl sokeria (vain tuoreille omenoille)
- 4–5 rkl kinuskikastiketta (kaupan tai itse tehtyä)
Koristeluun:
- Kanelisokeria tai paahdettuja mantelilastuja
- Tomusokeria (valinnainen)
Valmistusohjeet
- Valmistele taikina:
Ota voitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. 15–20 minuutiksi. Lämmitä uuni 225 °C (kiertoilma 210 °C). - Valmista täyte (jos käytät tuoreita omenoita):
- Kuori ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi.
- Paista pannulla voissa n. 5 min, kunnes omenat pehmenevät.
- Lisää kaneli ja sokeri, sekoita ja jäähdytä hetki.
- Leikkaa ja taita tähdet:
- Kauli levyt kevyesti ja leikkaa ne neliöiksi (noin 10 × 10 cm).
- Tee jokaisen kulmaan viillot kohti keskusta, mutta älä leikkaa aivan keskelle asti.
- Nosta joka toinen kulma keskelle ja paina kevyesti kiinni, niin että muodostuu tähtikuvio.
- Täytä tähdet:
- Laita jokaisen tortun keskelle 1 tl omenahilloa tai omenakuutioita.
- Lisää päälle puolikas teelusikallinen kinuskikastiketta.
- (Älä täytä liikaa – kinuski kuplii helposti yli paistossa.)
- Paista:
- Aseta tortut leivinpaperille ja paista 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja lehteviä.
- Viimeistele:
- Ripottele heti kuumien torttujen päälle kanelisokeria tai koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
- Halutessasi viimeistellä tortut kevyesti tomusokerilla.
Tortut ovat parhaimmillaan hieman lämpiminä, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Voit myös tarjoilla tortut seuraavana päivänä lämmitettyinä – ne pysyvät mehevinä kinuskin ansiosta.