Savusilakasta, kapriksista, ruskistetusta voista ja muista herkuista rakentuva perunasalaatti on herkkujen herkku.
Iltalehdessä uutisoitiin Louise Méruksen perunasalaatista, joka on makujen puolesta kunnon umamipommi.
Perunasalaatti saa viimeisen silauksen marinoidusta punasipulista, joka antaa annokselle vastapainoksi pientä hapokkuutta ja makeutta.
Perunasalaatti sopii mainiosti joulupöytään sillien, lohen ja mädin kanssa.
Savusilakkaa perunoilla, kananmunalla, kapriksilla ja ruskistetulla voilla
- 300 g savusilakkaa
- 2–3 viipaletta Malax-limppua
- noin 100 g Västerbotten-juustoa
- 400 g perunoita
- 4 keitettyä kananmunaa
- marinoitua punasipulia (katso resepti)
- ruskistettua voita (katso resepti)
- 100 g ranskankermaa tai smetanaa
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohjeet
- Kuori ja keitä perunoita noin 15–20 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä. Halkaise ja paloittele.
- Keitä kananmunat puolikoviksi (7–8 minuuttia), huuhtele kylmällä vedellä, kuori ja halkaise.
- Poista savusilakasta nahka ja ruodot. Asettele fileet tarjoiluastialle. Lisää perunat ja kananmunat savusilakan ympärille.
- Leikkaa Västerbotten-juusto ja Malax-limppu pieniksi kuutioiksi ja ripottele kalojen päälle.
- Lusikoi ranskankermaa annosten ympäri. Lisää marinoitua punasipulia ja kapriksia.
Marinoitu punasipuli
- 0,5 dl etikkaa (12 %)
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 2–3 punasipulia
Valmistusohjeet
- Sekoita etikka, sokeri ja vesi kulhossa.
- Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi, mieluiten mandoliinilla.
- Laita sipulit liemeen, sekoita ja siirrä purkkiin. Sulje kannella ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Ruskistettu voi
- 80 g voita
- Ruskista voi kattilassa sekoittaen, kunnes se saa vaaleanruskean värin ja pähkinäisen tuoksun (n. 125 astetta).
- Kaada voi annosten päälle juuri ennen tarjoilua. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.
Nauti!
Resepti: Louise Mérus













