Rapeita, kultaisia ja juuri sopivan kuohkeita – puikulaperunasta syntyy yllättävän hyvät ranskalaiset.
Ruokatoimittaja ja -bloggaaja Mari Moilanen huomasi puikuloita keittäessään, että kyseisestä perunalajikkeesta voisi kokeilla jotain uutta. Ajatus ranskalaisista syntyi sattumalta – ja lopputulos yllätti positiivisesti.
Puikula on ohut ja jauhoinen perunalajike, joka kypsyy nopeasti. Moni tietää sen tunteen, kun keitetyt puikulat hajoavat hetkessä: juuri tuo ominaisuus voikin olla valttikortti, kun tavoitteena on täydellinen rapsakkuus.
– Tiedät sen, jos olet keittänyt kuorittuja puikuloita ilman höyrykattilaa tai liian voimakkaalla lämmöllä. Pohja on täynnä mujua ja perunat hajoavat käsiin. Tästä sain ajatuksen eräänä viikonloppuna. Kaapissa oli pussi puikuloita ja päätin, että nämä friteeraan. Ja homma toimi upeasti, Moilanen kertoo Jotain maukasta -blogissaan.
Huom! Muista kuivata perunat huolellisesti ennen paistamista – pienikin määrä vettä saa kiehuvan öljyn roiskumaan hallitsemattomasti.
Reseptin löydät täältä: Jotainmaukasta.fi













