Kotimainen lanttu on nyt parhaimmillaan – ja vieläpä edulliseen hintaan.
Perinteisten laatikoiden ja keittojen lisäksi siitä voi loihtia myös herkullisia, rapeita sipsilastuja.
Lanttusipsit ovat kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Ne valmistuvat helposti uunissa ja sopivat mainiosti sekä naposteltavaksi että lisukkeeksi esimerkiksi liharuokien kylkeen.

Tarvitset
- 1 keskikokoinen lanttu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- (halutessasi myös ripaus paprikajauhetta, valkosipulijauhetta tai kuivattuja yrttejä)
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunissa 180 °C).
- Kuori ja viipaloi lanttu ohuiksi, noin 2–3 mm paksuiksi lastuiksi. Tasapaksut viipaleet kypsyvät parhaiten.
- Mausta lastut kulhossa oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla sekä halutessasi muilla mausteilla. Pyörittele niin, että kaikki lastut saavat tasaisen öljy- ja maustekerroksen.
- Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille yhteen kerrokseen – älä laita niitä päällekkäin.
- Paista uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes lastut ovat kullanruskeita ja rapeita. Käännä lastut paiston puolivälissä. Seuraa kypsymistä tarkasti, jotta ne eivät pala.
- Anna jäähtyä hetki pellillä, jolloin rapeus vielä lisääntyy.
Tarjoa lanttusipsit sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.