
Mansikkajäätelö on parhaimman makuista kotona valmistettuna.
Valmistin lapsilleni mansikkajäätelöä tällä reseptillä ja nyt he kyselevät tämän herkun perään lähes päivittäin. Onneksi mansikkajäätelön valmistaminen on helppoa, etkä tarvitse siihen edes jäätelökonetta.
Helppo mansikkajäätelö (ilman jäätelökonetta)
Ainekset:
- 5 dl kuohukermaa
- n. 400 g makeutettua kondensoitua maitoa
- ½ litraa tuoreita kotimaisia mansikoita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistus:
- Puhdista mansikat ja pieni ne veitsellä.
- Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Sekoita mansikat, kondensoitu maito, kuohukerma ja vaniljasokeri keskenään.
- Kaada massa kannelliseen pakastusrasiaan tai leipävuokaan. Peitä kannella tai kelmulla.
- Pakasta vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
- Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se pehmenee sopivaksi.
Vinkit:
- Halutessasi voit lisätä joukkoon murskattuja marenkeja, suklaahippuja tai vaikkapa pieni loraus mansikkalikööriä.
- Jäätelö pysyy parhaiten pehmeänä ja kuohkeana, kun et pakkaa sitä astiaan liian tiiviisti.
Hyviä ja maukkaita herkkuhetkiä!