Tällä reseptillä porsaan ulkofileestä tulee huippumehukasta.

Porsaan ulkofile on luonnostaan vähärasvaista, minkä vuoksi se kuivuu helposti. Ratkaisu tähän löytyy kuitenkin tästä reseptistä, jossa porsaan ulkofileen päälle lisätään mehevä juustotäyte. Lihan pintaan tehdään myös viillot ristikkäissuunnassa, jotta maut pääsevät imeytymään lihan sisälle.

Reseptin valmistaja ei kertonut videollaan ainesosien määriä, mutta videota katsoessa ne on melko helppo päätellä ja säätää itse tarpeen mukaan.

Lämpimät voileivät possusta

Ainekset

  • Possun ulkofile
  • Sulatejuustoa
  • 1 sipuli
  • Purkillinen herkkusieniä
  • Juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • Ranskankermaa
  • Mausteeksi suolaa ja pippuria (ja muita mieluisia)

Valmistusohje

  1. Leikkaa possun ulkofile noin 2 sentin paksuisiksi pihveiksi ja tee pihvien pintaan ristikkäisviillot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää jokaisen pihvin päälle sulatejuustoa ja levitä se tasaisesti.
  3. Hienonna sipuli ja sienet, lisää suolaa, sekoita ja lusikoi pihvien päälle.
  4. Sekoita kulhossa kananmuna, ranskankerma ja juustoraaste.
  5. Levitä seos pihvien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes possu on kypsää.

Valmistusohjeet näet myös oheiselta videolta!

LUE MYÖS: Helppo jälkiruoka uudenvuoden juhliin – tarvitset marjoja ja mascarponea (Marjastaja.fi)