Piparkakkutaikinasta, rahkasta ja päärynästä syntyy herkullinen ja jouluinen galette.
Piparkakun tuoksu luo kotoisan ja jouluisen tunnelman. Piparkakkugalette täytetään päärynöillä, rahkalla ja pekaanipähkinöillä. Kokeile rohkeasti tätä herkullista ja helppoa piirasta!
Ainekset
- 500 g piparkakkutaikinaa
- 1 prk (200 g)Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- 2 päärynää
- ½ dl pekaanipähkinöitä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- ½ tl kardemummaa
Viimeistelyyn
- tomusokeria
Valmistusohje
- Kauli piparkakkutaikina leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi tai soikeaksi levyksi.
- Levitä rahka taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Pese ja viipaloi päärynät.
- Asettele hedelmäviipaleet lomittain rahkan päälle. Lisää pinnalle pähkinät, siirappi ja ripaus kardemummaa.
- Taittele taikinan reunat täytteen päälle rennosti.
- Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min.
- Viimeistele piiraan reunat tomusokerilla ennen tarjoilua.
Resepti: Valio