Piparkakkutaikinasta, rahkasta ja päärynästä syntyy herkullinen ja jouluinen galette.

Piparkakun tuoksu luo kotoisan ja jouluisen tunnelman. Piparkakkugalette täytetään päärynöillä, rahkalla ja pekaanipähkinöillä. Kokeile rohkeasti tätä herkullista ja helppoa piirasta!

Ainekset

  • 500 g piparkakkutaikinaa
  • 1 prk (200 g)Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 2 päärynää
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl kardemummaa

Viimeistelyyn

  • tomusokeria

Valmistusohje

  1. Kauli piparkakkutaikina leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi tai soikeaksi levyksi.
  2. Levitä rahka taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Pese ja viipaloi päärynät.
  3. Asettele hedelmäviipaleet lomittain rahkan päälle. Lisää pinnalle pähkinät, siirappi ja ripaus kardemummaa.
  4. Taittele taikinan reunat täytteen päälle rennosti.
  5. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Viimeistele piiraan reunat tomusokerilla ennen tarjoilua.

Resepti: Valio