Moderni mutta silti klassinen kakku. Se sopii juhlavaan noutopöytään, alkupalaksi tai lounaaksi. Lisäksi se on erittäin helppo valmistaa eikä sisällä lainkaan liivatetta.

Juustokakun hyytymiseen tulee varata 3–4 tuntia.

Yksi reseptin annos vastaa noin 8–10 kakkupalaa.

Pohja

  • 200 g makeaa mallasleipää
  • 75 g voita

Juustokakkutäyte

  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 30 g majoneesia
  • 250 g katkarapuja, tuoreita ja kuorittuja
  • 40 g mätiä (esim. muikun- tai kirjolohenmätiä)
  • 15 g tilliä, hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Suolaa
  • Pippuria

Koristeluun

  • 50 g katkarapuja, tuoreita ja kuorittuja
  • 40 g mätiä
  • 0,25 punasipuli
  • Tuoretta tilliä

Valmistusohje

Pohja

  1. Kiinnitä leivinpaperi 20–22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja laita reunalle kakku-/reunakalvo.
  2. Murskaa leipä hienoksi muruksi. Sulata ja ruskista voi kevyesti kattilassa ja sekoita se leipämurujen kanssa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Juustokakkutäyte

  1. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma ja majoneesi tasaiseksi seokseksi.
  2. Hienonna katkaravut hieman pienemmiksi paloiksi ja sekoita tuorejuustoon. Lisää joukkoon mäti, tilli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  3. Sekoita kaikki hyvin ja kaada täyte leipäpohjan päälle. Tasoita pinta.
  4. Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä 3–4 tuntia.

Koristelu

  1. Irrota kakku vuoasta ja tasoita reunat palettiveitsellä, jotta pinta on siisti.
  2. Tee kakun pinnalle koristekranssi katkaravuista, mädistä, hienonnetusta punasipulista ja tillistä.
  3. Tarjoa kakku kylmänä.

Resepti on peräisin Emma Brink Raskin keittokirjasta ”Tårtor & smörgåstårtor till årets alla fester och högtider”.