Italialaiset lihapullat katoavat pelliltä ennen kuin ehdit huomata.

Jos kaipaat vaihtelua, kokeile valmistaa lihapullia italialaisittain.

Valitse jauheliha, jossa on vähintään 17 % rasvaa – se tekee lihapullista meheviä ja estää niitä kuivumasta kypsennyksen aikana.

Lihapullat ruskistetaan ensin pannulla ja kypsennetään loppuun täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Tarjoa ne klassisesti spagetin kanssa – yksinkertaista, mutta herkullista.

Italialaiset lihapullat

Ainekset

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl parmesan-raastetta
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

Kastike:

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa

Päälle:

  • parmesan-raastetta
  • tuoretta lehtipersiljaa

Paistamiseen:

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kaada kulhoon kermaviili ja korppujauhot ja anna korppujauhojen turvota hetki.
  2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Lisää silputut sipulit kermaviili-korppujauhoseokseen.
  4. Lisää kulhoon jauheliha, parmesan-raaste, kananmuna ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Pyörittele lihapullat taikinassa ja paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi. Muista kääntää välissä.
  6. Nosta kypsät lihapullat lautaselle.
  7. Tee kastike kaatamalla samalle pannulle tomaattimurska ja säilykekirsikkatomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää lopuksi lihapullat kastikkeen joukkoon.
  8. Viimeistele ripottelemalla päälle parmesan-raastetta ja silputtua lehtipersiljaa. Tarjoile pastan kanssa.

Resepti: pippuri.fi

LUE MYÖS: Tämä suomessakin esiintyvä sieni voi tappaa ennen kuin uhri edes tietää mistä on kyse (Marjastaja.fi)