Italialaiset lihapullat katoavat pelliltä ennen kuin ehdit huomata.
Jos kaipaat vaihtelua, kokeile valmistaa lihapullia italialaisittain.
Valitse jauheliha, jossa on vähintään 17 % rasvaa – se tekee lihapullista meheviä ja estää niitä kuivumasta kypsennyksen aikana.
Lihapullat ruskistetaan ensin pannulla ja kypsennetään loppuun täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Tarjoa ne klassisesti spagetin kanssa – yksinkertaista, mutta herkullista.
Italialaiset lihapullat
Ainekset
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl parmesan-raastetta
- 1 kananmuna
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
Kastike:
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
- suolaa
- pippuria
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
Päälle:
- parmesan-raastetta
- tuoretta lehtipersiljaa
Paistamiseen:
- oliiviöljyä
Valmistusohjeet
- Kaada kulhoon kermaviili ja korppujauhot ja anna korppujauhojen turvota hetki.
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Lisää silputut sipulit kermaviili-korppujauhoseokseen.
- Lisää kulhoon jauheliha, parmesan-raaste, kananmuna ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Pyörittele lihapullat taikinassa ja paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi. Muista kääntää välissä.
- Nosta kypsät lihapullat lautaselle.
- Tee kastike kaatamalla samalle pannulle tomaattimurska ja säilykekirsikkatomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää lopuksi lihapullat kastikkeen joukkoon.
- Viimeistele ripottelemalla päälle parmesan-raastetta ja silputtua lehtipersiljaa. Tarjoile pastan kanssa.
Resepti: pippuri.fi













