
Kaalilaatikko on klassinen uuniruoka, joka maistuu aina yhtä herkulliselta.
Perinteisesti se valmistetaan valkokaalista, mutta keittiömestari Risto Mikkola päätti kokeilla jotain uutta – nimittäin kolmen kaalin yhdistelmää.
Valkokaali, parsakaali ja kukkakaali sulautuvat laatikossa täydelliseksi makuyhdistelmäksi.
– Miten en ole keksinyt tätä aiemmin? Mikkola sanoo.
Hän kuvailee lopputulosta ytimekkäästi: ”Järjettömän hyvää.”
Mikkola on jättänyt viljan kokonaan pois laatikostaan – siinä ei ole riisiä eikä muitakaan jyviä. Maukas ja mehevä kaalilaatikko ei kaipaa niitä lainkaan.
Kolmen kaalin laatikko
- 400 g jauhelihaa
- 1 pieni kukkakaali hakkeena
- 1 parsakaali hakkeena
- 1 sipuli hakkeena
- puolikas pieni valkokaali hakkeena
- 1 prk smetanaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl juustoraastetta
- 1–2 rkl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistus
1. Kuumenna uunipata hellan levyllä, lisää oliiviöljy, jauheliha ja sipuli.
2. Paista noin 5 minuuttia sekoittaen. Lisää kaikki loput raaka-aineet ja kiehauta.
3. Laita pata uuniin ja kypsennä 180 asteessa 30–40 minuuttia.
Resepti: Risto Mikkola / Iltalehti