Kaalilaatikko on klassinen uuniruoka, joka maistuu aina yhtä herkulliselta.

Perinteisesti se valmistetaan valkokaalista, mutta keittiömestari Risto Mikkola päätti kokeilla jotain uutta – nimittäin kolmen kaalin yhdistelmää.

Valkokaali, parsakaali ja kukkakaali sulautuvat laatikossa täydelliseksi makuyhdistelmäksi.

– Miten en ole keksinyt tätä aiemmin? Mikkola sanoo.

Hän kuvailee lopputulosta ytimekkäästi: ”Järjettömän hyvää.”

Mikkola on jättänyt viljan kokonaan pois laatikostaan – siinä ei ole riisiä eikä muitakaan jyviä. Maukas ja mehevä kaalilaatikko ei kaipaa niitä lainkaan.

Kolmen kaalin laatikko

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 pieni kukkakaali hakkeena
  • 1 parsakaali hakkeena
  • 1 sipuli hakkeena
  • puolikas pieni valkokaali hakkeena
  • 1 prk smetanaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1–2 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistus

1. Kuumenna uunipata hellan levyllä, lisää oliiviöljy, jauheliha ja sipuli.

2. Paista noin 5 minuuttia sekoittaen. Lisää kaikki loput raaka-aineet ja kiehauta.

3. Laita pata uuniin ja kypsennä 180 asteessa 30–40 minuuttia.

Resepti: Risto Mikkola / Iltalehti