Kesäkurpitsa ei tuo suklaabrownieen makua, mutta se tekee lopputuloksesta ihanan makean.

Kesäkurpitsasta valmistetut suklaabrowniet ovat hyviä useasta syystä. Ensinnäkin kesäkurpitsa tekee leivonnaisista meheviä ilman, että taikinaan tarvitsee lisätä paljoa rasvaa. Tämä johtuu siitä, että kesäkurpitsa sisältää noin 90–95 prosenttia vettä ja pehmeää kuitua, jotka pitävät rakenteen kosteana ja pehmeänä useamman päivän ajan.

Toiseksi kesäkurpitsan maku on hyvin mieto eikä se maistu valmiissa leivonnaisessa. Se sulautuu suklaan ja kaakaon aromiin, jolloin lopputulos on täyteläinen ja suklaisen syvä, mutta ei raskas.

Kolmanneksi kesäkurpitsa tekee suklaabrownien ravintoarvoista parempia. Se sisältää kuitua, kaliumia ja C-vitamiinia, jotka tukevat sydämen ja vastustuskyvyn toimintaa.

Kesäkurpitsa-suklaabrowniet

Ainekset

  • 200 g taloussuklaata/leivontasuklaata
  • 200 g voita
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 100 g maitosuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ¼ dl kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Paloittele suklaa ja voi lämmönkestävään kulhoon ja nosta kattilan päälle. Anna suklaan ja voin sulaa rauhassa vesihauteessa välillä sekoitellen. Varo, ettei kiehuva vesi osu suoraan kulhon pohjaan. Anna hieman jäähtyä. Raasta sillä aikaa kesäkurpitsa ja kuivaa talouspaperilla. Rouhi maitosuklaa.
  3. Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti käännellen vuorotellen suklaa-voisula, kuivat ainekset, kesäkurpitsaraaste ja maitosuklaarouhe. Kaada (noin 30 * 20 cm suorakaiteen muotoiseen) vuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia. Brownie saa jäädä sisältä meheväksi. Anna jäähtyä.

Resepti: IS

LUE MYÖS: Unohdettu suomalaismarja nousi superruuaksi – päihittää mustikan antioksidanteissa (Marjastaja.fi)