Tässä on täydellinen coleslaw-resepti, joka toimii loistavasti grilliruoan, kuten makkaran, burgerien tai grillatun lihan ja kalan kanssa.

Grillikausi on täällä ja raikkaita salaattireseptejä ei voi olla tarpeeksi takataskussa erilaisia tilanteita ja tilaisuuksia varten.

Yksi klassisista grilliruoan lisukkeista on colesclaw-salaatti, josta tulee niin paljon parempaa, kun se valmistaa itse kaupan valmissalaatin valitsemisen sijasta.

Tämä versio yhdistää rapeuden, raikkaiuden, kermaisuuden ja juuri sopivan määrän happamuutta:

Täydellinen Coleslaw grilliruoan kaveriksi

Ainekset:

  • 400 g valkokaalia (n. ½ keskikokoista kaalia), suikaloituna ohuiksi
  • 1–2 porkkanaa, kuorittuna ja raastettuna
  • ½ punasipuli ohuina siivuina (tai kevätsipulia miedommaksi versioksi)
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia (tuo raikkautta)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 rkl sokeria (tasapainottamaan happamuutta)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valinnainen lisäpotku:

  • Ripaus chilihiutaleita tai raastettua omenaa tuomaan vivahdetta

Valmistusohjeet:

  1. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkana. Laita kulhoon.
  2. Lisää sipuli ohuina viipaleina mukaan.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa majoneesi, kermaviili, sinappi, etikka ja sokeri tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada kastike kasvisten päälle ja sekoita huolellisesti.
  5. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 min – mielellään useampi tunti. Maku syvenee ajan kanssa.

Tarjoiluvinkki:

  • Erinomainen lisäke grillikyljysten, makkaran, hampurilaisten, pulled porkin tai grillattujen kasvisten kanssa.
  • Sopii myös leipien väliin tai wrappeihin lisukkeeksi.

Hyviä herkkuhetkiä!