Julkkiskokki ylistää uutta salamurhaajan pastaa.

Suositulla The Kitchn -ruokasivustolla on nostettu esiin helppo ja mullistava tapa valmistaa spagettia. Italialais-amerikkalainen televisiokokki Giada De Laurentiis jakoi Instagram-tilillään pastavinkin, joka saattaa jo olla tuttu osalle suomalaisista kotikokeista.

– Tämä pasta on rapsakkaa ja todellakin muuttaa tapasi valmistaa sitä, De Laurentiis hehkuttaa julkaisussaan.

De Laurentiis viittaa somessa trendanneeseen spaghetti all’assassina -reseptiin, joka tunnetaan myös nimellä ”salamurhaajan pasta”. Tämän pastan valmistus eroaa perinteisestä keittotavasta, sillä se kypsennetään risoton tapaan suoraan paistinpannulla.

Mullistava spagetin valmistuskikka

Spagettia ei siis keitetä erillisessä kattilassa, vaan sitä haudutetaan pannulla lisäten nestettä vähitellen. Tämä valmistustapa mahdollistaa spagetin ruskistumisen ja rapeuden, mikä antaa pastalle kiehtovan rakenteen. Samalla spagetti imee itseensä tomaattikastikkeen täyteläisen maun.

De Laurentiis rohkaisee kypsentämään pastaa niin, että siihen muodostuu kunnolla ruskistuneita pintoja.

– Todellakin murhaavan hyvää, De Laurentiis kehuu videollaan.

Katso spaghetti all’assassina -resepti tästä.

Kokeile ja jaa resepti ystävillesi.