Kotitekoinen piparijäätelö on vastustamattoman hyvää ja helppo valmistaa.
Kermaisen pehmeä piparkakkujäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Tämä resepti sopii täydellisesti joulupöytään ja muihin talvikauden hemmotteluhetkiin.
Jos haluat voit valmistaa myös jäätelöä, johon tulee piparkakkutaikinaa – tällöin saat ”cookie dough” -version.
Piparijäätelö (ilman konetta)
Ainekset
(n. 1 litra)
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa, makeutettua
- 6–8 murskattua piparkakkua
- (Valinnainen) 1 rkl tummaa siirappia syventämään makua
Valmistusohjeet
1. Vatkaa kerma
Vatkaa kerma & vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi (ei liian kovaksi).
2. Sekoita maut
Sekoita kulhossa kondensoitu maito ja murskatut piparit. Lisää halutessasi siirappi.
3. Yhdistä varovasti
Kääntele kermavaahto seokseen nuolijalla, kunnes tasaista.
4. Pakasta
Kaada kannelliseen astiaan. Peitä pinta leivinpaperilla tai kannella.
Pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
5. Tarjoile
Anna seistä 5–10 min huoneenlämmössä ennen annostelua. Murustele lopuksi pinnalle pipareita.
Vinkkaa resepti ystävillesi!













