Kotitekoinen piparijäätelö on vastustamattoman hyvää ja helppo valmistaa.

Kermaisen pehmeä piparkakkujäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Tämä resepti sopii täydellisesti joulupöytään ja muihin talvikauden hemmotteluhetkiin.

Jos haluat voit valmistaa myös jäätelöä, johon tulee piparkakkutaikinaa – tällöin saat ”cookie dough” -version.

Piparijäätelö (ilman konetta)

Ainekset

(n. 1 litra)

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa, makeutettua
  • 6–8 murskattua piparkakkua
  • (Valinnainen) 1 rkl tummaa siirappia syventämään makua

Valmistusohjeet

1. Vatkaa kerma

Vatkaa kerma & vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi (ei liian kovaksi).

2. Sekoita maut

Sekoita kulhossa kondensoitu maito ja murskatut piparit. Lisää halutessasi siirappi.

3. Yhdistä varovasti

Kääntele kermavaahto seokseen nuolijalla, kunnes tasaista.

4. Pakasta

Kaada kannelliseen astiaan. Peitä pinta leivinpaperilla tai kannella.
Pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

5. Tarjoile

Anna seistä 5–10 min huoneenlämmössä ennen annostelua. Murustele lopuksi pinnalle pipareita.

Vinkkaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Pate tuulastaa ja yöpyy 10 pakkasasteessa metsässä ilman telttaa – huikea video (Kalajutut.fi)