Nakkikiusaus on vaivaton arjen pelastus, joka syntyy vain muutamasta perusaineksesta.

Tämä ruoka on koko perheen suosikki – erityisesti lapset arvostavat sen mietoa ja pehmeää makua.

Kiusauksen voi valmistella etukäteen uunivuokaan ja paistaa vasta myöhemmin, mikä tekee siitä kätevän vaihtoehdon esimerkiksi lomapäiville, kun isommat lapset voivat laittaa ruoan itse uuniin.

Helppo peruna-nakkivuoka

Ainekset

  • 1 rkl Valio Oivariini juoksevaa
  • 1 pussi (1 kg) perunasuikaleita pakaste
  • 1 pkt (n. 300 g) nakkeja
  • ¾ tl suolaa
  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön ruokakermaa 10 %
  • 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta

Valmistusohjeet

  1. Levitä perunasuikaleet voideltuun uunivuokaan (n. 20 x 30 cm).
  2. Viipaloi nakit ja lisää perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja lisää juustoraaste. Sekoita kevyesti.
  3. Kaada päälle ruokakerma.
  4. Paista 225 asteisessa uunissa n. 35 min.

Vinkki

Voit valmistaa vuoan etukäteen — peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa yön yli. Paista vasta ennen tarjoilua.

Resepti: Valio.fi

LUE MYÖS: En koskaan ajatellut, että suppilovahveroita voisi syödä näin – Marin resepti on nerokas (Marjastaja.fi)