Harri Syrjäsen mukaan ruiskuoressa paistettu kinkku on se ainoa oikea tapa.
Sama resepti on kulkenut Syrjäsen suvussa ikuisuuden ja huippukokki ei traditiota aio katkaista.
– Ainoo oikee tapa tehdä joulukinkku on ruiskuoressa. Tää tapa on menny mun suvussa ikuisuuden ja en aijo katkaista traditiota.
Ruiskuori takaa mehevän kinkun
Ruiskuoressa on Harrin mukaan joku ”ihme juttu”, jolla lopputuloksesta tulee täydellisen mehukas. Kinkun sisälämpötila sai tänä vuonna nousta 82 asteeseen.
– Joku ihme juttu siinä on kun vaan ruiskuorella tulee täydellisen mehukas kinkku. Tällä kertaa vedin sisälämmöks 82C ja uunin lämpö oli 110C. Tuli muree, mutta mehukas, vähän niinku tää kokkikin.
– Kinkkuna mulla oli 7kg pakaste ”juhlakinkku” potkalla.
Harri Syrjäsen joulukinkku
- 7-10 kg kinkku
- 1,5kg ruisjauhoja
- 1L vettä
- 1/2 dl öljyä
- Kinkku lämpenemään huoneen lämpöön pari tuntia ennen paistoa. Ja siis tietty se on sulatettu asianmukasesti jo aikasemmin jos kyseessä pakaste kinkku.
- Jauhot, vesi, öljy sekasin kulhossa ja vaivataan taikinaksi. Kauli n. 1 cm paksuseksi levyksi. Rullaa taikina kaulimen ympärille ja peittele kinkku hyvin märillä käsillä muotoillen. Kato toi video nii näät miten se tehään.
- Sit uuniin, 110C ja sisälämpö digi mittarilla 82C. Paisto kesti n. 9h eli hyvin ehti nukkua välissä.
- Verkko ja nahka veks, sinappia, korppujauhoja pintaan, sitten risti viillot ja 5-10 min. uuniin grillivastuksen alle.
Hanna Sumari komppasi
Tv-persoona ja ruokakirjailija Hanna Sumari totesi Harrille olevansa samoilla linjoilla.
– Näin oon aina tehnyt! Paras tapa! Ja mutsikin teki, hän totesi.











