Ylellinen omenapiirakka, jossa on rapea kuori sekä pehmeä ja kermainen täyte.

Tämä omenapiirakka on täydellinen yhdistelmä syksyisiä makuja ja pehmeyttä. Rapea pinta kätkee sisäänsä mantelimassalla rikastetun, täyteläisen omenaisen täytteen, joka saa viimeisen silauksensa kanelilla maustetusta kermavaahdosta.

2771492378 2dc248b306 c
Kuva: Flickr.com

Omenapiirakka mantelimassalla ja kanelikermalla

Ainekset

10 annosta

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1,5 rkl vettä

Täyte

  • 1–2 omenaa
  • 200 g mantelimassaa
  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 1,5 rkl ruokosokeria

Kanelikerma

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia

Valmistusohjeet

  1. Laita voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on murumaista. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Laita taikina muovipussiin, litistä hieman ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Nosta se piirakkavuokaan (halkaisija noin 18 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja pistele pohja haarukalla.
  4. Laita vuoka pakkaseen noin 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  5. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  6. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi. Raasta mantelimassa ja sekoita se munien ja maidon kanssa.
  7. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Asettele omenalohkot täytteeseen kehämäisesti ja ripottele pinnalle ruokosokeria.
  8. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  9. Kanelikerma: Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin ja kanelin kanssa.
  10. Tarjoa lämmin tai haalea omenamantelipiirakka kanelikerman kanssa.

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: En koskaan ajatellut, että suppilovahveroita voisi syödä näin – Marin resepti on nerokas (Marjastaja.fi)