Erilaiset variaatot klassisesta kaura-omenapaistoksesta ovat monelle tuttuja jo lapsuudesta saakka.

Tämä kaura-omenapaistos on enemmän kuin vain herkullinen jälkiruoka – se on pala omasta lapsuudestani. Isoäitini leipoi tätä paistosta syksyisin, kun pihalla kasvaneet omenapuut notkuivat hedelmistä.

Kyseinen omena-kaurapaistos oli isoisäni suosikki – lusikallinen lämmintä omenapaistosta ja nokare sulavaa vaniljajäätelöä nosti hymyn hänen kasvoilleen joka kerta.

apple nature grass plant leaf flower 988438
Kuva: pxhere.com

Katso resepti alapuolelta.

Isoäitini kaura-omenapaistos

Ainekset:

Täyte:

  • 6–8 kotimaista omenaa
  • 2 rkl sokeria (tai fariinisokeria)
  • 1–2 tl kanelia
  • (halutessa ½ tl kardemummaa)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja (nestettä sitomaan)

Muruseos:

  • Reilusti voita (vähintään 100g)
  • 1 dl fariinisokeria tai sokeria
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • (ripaus suolaa)

Valmistusohje:

  1. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita ne kulhossa sokerin, kanelin, sitruunamehun ja jauhojen kanssa.
  2. Voitele uunivuoka (noin 20 x 30 cm) ja levitä omenaseos vuoan pohjalle.
  3. Valmista muruseos: Nypi pehmeä voi, sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja kaneli murumaiseksi seokseksi.
  4. Ripottele muruseos omenien päälle tasaisesti.
  5. Paista 200°C uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja omenat pehmeitä.
  6. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Jaa resepti tutuillesi.

LUE MYÖS: Jo kourallinen päivässä tätä kotimaista herkkua voi parantaa unenlaatua (Marjastaja.fi)