Satokausikalenterin raikas mansikkasalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan.
Mansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa salaatin seassa! Juustoisessa mansikkasalaatissa yhdistyy ihanasti suolaisuus ja makeus – salaatti sopii mainiosti lisukkeeksi tai vaikkapa kevyeksi lounaaksi.

Juustoinen mansikkasalaatti
4 annosta lisukesalaattina
Valmistusaika: 20 min
Salaattipohja:
- 250 g mansikoita
- 0,5 kurkku
- 1 ruukku salaattia
- 250 g maasdam juustoa
Mansikkavinegrette:
Valmistusohjeet
- Valmista mansikkavinegrette. Poista mansikoista kannat ja lisää marjat blenderiin. Mittaa joukkoon muut ainekset ja surauta paksuksi kastikkeeksi. Laita sivuun odottamaan.
- Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa tai revi salaatti pienemmäksi ja laita salaattikulhoon.
- Poista mansikoiden kannat ja leikkaa muutamaan osaan.
- Leikkaa kurkku viipaleiksi ja lisää salaattiin.
- Kuutioi vielä juusto ja lisää salaattiin.
- Lorauta päälle reilusti salaattikastiketta ja sekoita salaatin sekaan.
- Tarjoile grilliherkkujen tai paistetun kalan kaverina, ohje toimii myös kevyenä kesälounaana kahdelle.
Resepti: Satokausi.fi