Satokausikalenterin raikas mansikkasalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan.

Mansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa salaatin seassa! Juustoisessa mansikkasalaatissa yhdistyy ihanasti suolaisuus ja makeus – salaatti sopii mainiosti lisukkeeksi tai vaikkapa kevyeksi lounaaksi.

strawberries fruit spring natural foods strawberry plant 1587401
Kuva: pxhere.com

Juustoinen mansikkasalaatti

4 annosta lisukesalaattina
Valmistusaika: 20 min

Salaattipohja:

Mansikkavinegrette:

  • 10 mansikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista mansikkavinegrette. Poista mansikoista kannat ja lisää marjat blenderiin. Mittaa joukkoon muut ainekset ja surauta paksuksi kastikkeeksi. Laita sivuun odottamaan.
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa tai revi salaatti pienemmäksi ja laita salaattikulhoon.
  3. Poista mansikoiden kannat ja leikkaa muutamaan osaan.
  4. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja lisää salaattiin.
  5. Kuutioi vielä juusto ja lisää salaattiin.
  6. Lorauta päälle reilusti salaattikastiketta ja sekoita salaatin sekaan.
  7. Tarjoile grilliherkkujen tai paistetun kalan kaverina, ohje toimii myös kevyenä kesälounaana kahdelle.

Resepti: Satokausi.fi