Kurpitsa-jauhelihapelti on uusi arjen hitti – helppo ruoka, joka hurmaa koko perheen.

Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Outi Mehto valmistaa syksyisen kurpitsa-jauhelihapellin. Tämä vaivaton uuniruoka kokoaa yhdelle pellille makeaksi paahtuvan myskikurpitsan, mehevän maustetun jauhelihan ja pinnalle sulavan juustokuorrutteen.

Kun ruoka tarjoillaan vihreän salaatin ja raikkaan jalapenojogurtin kanssa, tavallinen arkiruoka saa gourmet-henkisen viimeistelyn – helposti ja nopeasti.

Vinkki: Myskikurpitsan voi halutessaan jättää kuorimatta, sillä sen kuori pehmenee kypsennettäessä ja on täysin syötävä.

Kurpitsa-jauhelihapelti

Ainekset

  • noin 1,2 kg myskikurpitsaa (noin 900 g käsiteltynä)
  • ½ rkl öljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g jauhelihaa
  • ¾ tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • noin 80 g cheddarjuustoraastetta

Jalapeno­jogurtti

Ainekset

  • 3–4 jalapenorengasta
  • 1 ½ dl paksua jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa myskikurpitsa noin 0,5–1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista viipaleista rihmastot sekä kuoret. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille, öljyä viipaleet ja ripota pinnalle hieman suolaa. Nosta uuniin ja paista noin 10 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Paista jauheliha kuivalla pannulla omassa rasvassaan kypsäksi. Lisää suunnilleen paistamisen puolessa välissä valkosipulit, suola, juustokumina ja paprikajauhe.
  5. Levitä jauheliha kurpitsaviipaleiden päälle, ripota päälle juustoraaste ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  6. Valmista jalapenojogurtti pellin ollessa uunissa. Hienonna jalapenorenkaat ja sekoita jogurtin joukkoon.
  7. Tarjoa kurpitsa-jauhelihapelti jalapeno­jogurtin sekä esimerkiksi korianterin ja vihreän salaatin kanssa.

Resepti: IS

LUE MYÖS: Käsittele persikat tällä menetelmällä – saat luonnollisia karkkeja vuoden ympäri (Marjastaja.fi)