Kurpitsa-jauhelihapelti on uusi arjen hitti – helppo ruoka, joka hurmaa koko perheen.
Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Outi Mehto valmistaa syksyisen kurpitsa-jauhelihapellin. Tämä vaivaton uuniruoka kokoaa yhdelle pellille makeaksi paahtuvan myskikurpitsan, mehevän maustetun jauhelihan ja pinnalle sulavan juustokuorrutteen.
Kun ruoka tarjoillaan vihreän salaatin ja raikkaan jalapenojogurtin kanssa, tavallinen arkiruoka saa gourmet-henkisen viimeistelyn – helposti ja nopeasti.
Vinkki: Myskikurpitsan voi halutessaan jättää kuorimatta, sillä sen kuori pehmenee kypsennettäessä ja on täysin syötävä.
Kurpitsa-jauhelihapelti
Ainekset
- noin 1,2 kg myskikurpitsaa (noin 900 g käsiteltynä)
- ½ rkl öljyä
- ¼ tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 400 g jauhelihaa
- ¾ tl suolaa
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl paprikajauhetta
- noin 80 g cheddarjuustoraastetta
Jalapenojogurtti
Ainekset
- 3–4 jalapenorengasta
- 1 ½ dl paksua jogurttia
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leikkaa myskikurpitsa noin 0,5–1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista viipaleista rihmastot sekä kuoret. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille, öljyä viipaleet ja ripota pinnalle hieman suolaa. Nosta uuniin ja paista noin 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista jauheliha kuivalla pannulla omassa rasvassaan kypsäksi. Lisää suunnilleen paistamisen puolessa välissä valkosipulit, suola, juustokumina ja paprikajauhe.
- Levitä jauheliha kurpitsaviipaleiden päälle, ripota päälle juustoraaste ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.
- Valmista jalapenojogurtti pellin ollessa uunissa. Hienonna jalapenorenkaat ja sekoita jogurtin joukkoon.
- Tarjoa kurpitsa-jauhelihapelti jalapenojogurtin sekä esimerkiksi korianterin ja vihreän salaatin kanssa.
Resepti: IS













