
Keittiömestari Risto Mikkolan chilikastike on todellinen jokapaikanhöylä.
Iltalehden julkaisemassa artikkelissa kerrotaan, että Riston chilikastike säilyy pitkään jääkaapissa ja sopii moneen ruokaan, vaikkapa lihan tai pasitetun kalan kaveriksi.
Kastike saa chilin lisäksi makua sichuaninpippurista. Pippuri tuo kastikkeeseen karhean ja hieman hapokkaan mentolin maun. Sichuaninpippurissa on myös katajanmarjan, mustaherukan ja kuusenhavun vivahteita.

Chilikastike
- 12 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 8 rkl chilihiutaleita
- 4 rkl seesaminsiemeniä
- 8 rkl sichuaninpippuria, hienonnettuna
- 3 dl rypsiöljyä
- 1 dl soijakastiketta
- 8 rkl ruokosokeria
- 8 rkl maapähkinävoita
- 8 rkl etikkaa
Valmistus:
- Sekoita kaikki aineet keskenään, kaada pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Jäähdytä, laita purkkiin ja säilytä jääkaapissa.