Tuunaa kinkkukiusaus lisäämällä siihen sulatejuustoa.

Kinkkukiusaus on arkiruokien klassikko. Se syntyy vähistä aineksista, onnistuu aina ja maistuu koko perheelle. Kun lisäät joukkoon sulatejuustoa, saat kiusauksesta erityisen mehevän ja täyteläisen.

Löydät reseptin alapuolelta.

Ainekset

(noin 4 annosta)

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste) tai itse suikaloituja perunoita ja sipulia
  • 200–300 g kinkkusuikaleita
  • 200 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija tai muu maustettu / maustamaton)
  • 3 dl maitoa (tai maito–kerma -sekoitusta, jos haluat täyteläisemmän)
  • 1–2 dl juustoraastetta pinnalle (valinnainen)
  • Suolaa, mustapippuria
  • Voita vuoan voiteluun

Valmistus

  1. Voitele uunivuoka kevyesti.
  2. Kaada pohjalle puolet peruna-sipulisekoituksesta.
  3. Lisää kinkkusuikaleet ja sitten loput perunoista.
  4. Sulata sulatejuusto kattilassa miedolla lämmöllä maidon kanssa, kunnes seos on tasaista.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kaada juustokastike vuokaan perunoiden päälle.
  7. Halutessasi ripottele pinnalle juustoraastetta.
  8. Kypsennä 200 °C uunin keskitasolla noin 50–60 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin ruskea.

Vinkkejä

  • Jos haluat kevyemmän version, käytä pelkkää maitoa.
  • Lisämakua saa esim. paprikajauheella, valkosipulilla tai lisäämällä kasviksia.

LUE MYÖS: Valmistin lapsilleni vispipuuroa mustikoista – ”Äiti, haluan syödä tätä joka päivä” (Marjastaja.fi)