Orzo on pastaa, joka muistuttaa ulkonäöltään riisiä – ja se sopii täydellisesti risoton kaltaisiin ruokiin.

Orzosta syntyykin herkullinen ja keväinen pasta, joka tunnetaan nimellä parsaorzotto.

Ruokatoimittaja Mari Moilasen mukaan tämä on yksi parhaista tavoista nauttia parsasta keväällä. Orzo toimii pastana, ja kermaisuuden tuo maustamaton tuorejuusto, joka tekee annoksesta pehmeän, mehevän ja täyteläisen.

Moilasen kaksi keskeistä vinkkiä onnistuneeseen parsaorzottoon ovat: käytä orzo-pastaa ja korvaa kerma tuorejuustolla. Näillä keinoilla syntyy takuuvarmasti herkullinen lopputulos.

Resepti on saanut paljon kiitosta somessa, ja moni on kehunut sen helppoutta ja makua.

Parsaorzotto

(4 hengelle)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g orzo-pastaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • noin 1 l kanalientä fondista
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 50 g raastettua parmesaania
  • 500 g parsaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 1/2 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Valmistus:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesaani. Pilko parsa.
  2. Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle orzo. Sekoita ja lisää valkoviini. Lisäile kanalientä muutamassa erässä pastan kypsymisen aikana.
  3. Kun pasta on lähes kypsää, lisää parsa. Lisää pastan joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää parmesaani ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.

Resepti: Mari Moilanen / Iltalehti