Kaipaatko jotain herkullista ja täyteläistä? Kokeile tätä!

Toscanalainen lohi on herkullinen ja täyteläinen ruokalaji, jossa lohi kypsennetään kermaisessa kastikkeessa, johon tulee aurinkokuivattuja tomaatteja, pinaattia, valkosipulia ja parmesaania.

Tässä resepti:

Ainekset (4 annosta):

  • 4 palaa lohifileetä (noin 150 g per pala)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna
  • 2 kourallista tuoretta pinaattia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Tuoretta persiljaa koristeluun

Ohjeet

  1. Valmistele lohi:
    • Mausta lohifileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
  2. Paista lohi:
    • Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa keskilämmöllä.
    • Paista lohifileet nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuuttia, kunnes nahka on rapea. Käännä ja paista toiset 2–3 minuuttia. Siirrä lohi lautaselle odottamaan.
  3. Valmista kastike:
    • Lisää pannulle valkosipuli ja kuullota hetki.
    • Kaada joukkoon kana- tai kasvisliemi, ja anna kiehua muutama minuutti.
    • Lisää kerma ja parmesaanijuusto, ja sekoita tasaiseksi.
    • Sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja pinaatti. Anna hautua, kunnes pinaatti pehmenee.
  4. Yhdistä ja viimeistele:
    • Nosta lohifileet varovasti takaisin pannulle ja lusikoi kastiketta niiden päälle.
    • Purista päälle hieman sitruunamehua.
  5. Tarjoile:
    • Koristele persiljalla ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin, riisin tai pastan kera.

Vinkki: Voit käyttää pinaatin sijasta lehtikaalia ja aurinkokuivattujen tomaattien sijasta tuoreita kirsikkatomaatteja, jos haluat hieman kevyemmän version.

Nauti Toscanan lohesta hyvän viinin ja raikkaan salaatin kera!