Uunituoreen leivän tuoksu on asia, jota harva voi vastustaa.

Näitä herkullisia kaurapatonkeja voi valmistaa kerralla useamman ja ylimääräiset voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kaurapatongit olivat suosiossa kotileipureiden keskuudessa viime vuonna 2024 ja resepti on edelleen yhtä nerokas. Kaurapatongit sisältävät kaura- ja vehnäjauhoja – taikina tehdään puuhaarukalla sekoittamalla.

Kaurapatongit

  • 25 g hiivaa
  • 6 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 10–10,5 dl vehnäjauhoja

Valmistus

1. Anna hiivan liueta haaleaan veteen.

2. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Sekoita puuhaarukalla.

3. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

4. Lisää pinnalle jauhoja ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla 1–2 tuntia.

5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile kolmeksi patongiksi. Vältä turhaa taikinan käsittelyä, etteivät ilmakuplat katoa.

6. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle ja käännä kierteelle.

7. Ripottele patonkien päälle vehnäjauhoja ja paista patonkeja 275 asteessa noin 15 minuuttia.

Resepti: Iltalehti / Pippuri