Mojo Rojo on mausteinen ja täyteläinen punainen kastike, joka on perinteinen lisuke erityisesti Kanariansaarilla.

Se valmistetaan tomaateista, chilistä, grillatusta paprikasta ja valkosipulista. Tuloksena on samettinen ja aromaattinen sose, joka sopii täydellisesti esimerkiksi grillatun kalan, lihan tai kasvisten kanssa. Tämä versio on pehmeän tulinen ja helposti muokattavissa oman maun mukaan.

Mojo Rojo

(4 annosta)

Ainekset:

  • 4 tomaattia
  • 0,5 punaista chiliä
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 150 g grillattua paprikaa öljyssä
  • 1/5 tl cayennepippuria (1 krm)
  • 1/5 tl suolaa (1 krm)
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi tomaatit. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Kuutioi leipä ja laita kulhoon, kaada päälle etikka. Anna seistä noin 5 minuuttia, kunnes leipä on imenyt etikan.
  2. Kuori valkosipulit. Leikkaa paprikat pienemmiksi paloiksi. Soseuta kaikki ainekset leivän kanssa monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta cayennepippurilla ja suolalla.
  3. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana samalla soseuttaen, kunnes saat paksun kastikkeen.

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Näin perkaat puolukat puhtaaksi sekunneissa – tämän kodinkoneen avulla (Marjastaja.fi)