Porkkanalaatikko uuden sadon porkkanoista on takuuvarma hitti.

Uuden sadon porkkanat ovat mehukkaita ja makeita – niistä syntyy porkkanalaatikko, jonka maku on suorastaan huumaava.

Jos haluat välttyä jouluna kiireiltä niin valmista herkullinen porkkanalaatikko nyt ja pakasta se etukäteen.

Porkkanat ja naatit

Ainekset (n. 6 annosta / 20×30 cm vuoka)

  • 1,2 kg uusia porkkanoita, kuorittuina ja paloina
  • 2 dl puuroriisiä (tai 1,5 dl, jos haluat löysempää laatikkoa)
  • 6 dl täysmaitoa tai kauramaitoa
  • 50 g voita tai 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1–1,5 tl suolaa
  • 1–2 rkl siirappia (uudet porkkanat ovat makeita → aloita 1 rkl)
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl muskottia tai maustepippuria
  • (halutessa) 1 dl korppujauhoja + nokare voita pinnalle

Valmistusohjeet:

  1. Keitä riisi: Huuhdo riisi. Kiehauta maito kattilassa, lisää riisi ja hauduta hyvin miedolla lämmöllä kannen alla 25–30 min, kunnes pehmeää. Jäähdytä haaleaksi.
  2. Porkkanasose: Keitä porkkanapalat vähässä, kevyesti suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi (10–12 min). Valuta huolella ja soseuta sileäksi.
  3. Sekoita massa: Yhdistä porkkanasose, keitetty riisi, sulatettu voi, munat, suola, siirappi ja mausteet. Maista – lisää siirappia tai suolaa tarvittaessa.
  4. Vuokaan: Voitele vuoka, kaada massa. Tee halutessasi pintaan kuviot lusikan varrella. Ripottele päälle korppujauhoja ja muutama voinokare.
  5. Kypsennys: 175 °C, keskitaso 50–70 min, kunnes pinta saa väriä ja massa hyllyy vain kevyesti.

Kas näin! Nyt sinulla on porkkanalaatikko, joka kelpaa niin arkeen kuin juhlaankin.

LUE MYÖS: Paras vispipuuro syntyy tästä marjasta: pensas kasvaa monilla koti- ja mökkipihoilla (Marjastaja.fi)