Kaalilaatikko on parhaimmillaan juuri nyt uuden sadon kaaleista, koska lehdet ovat mehukkaita, miedon makuisia ja pehmeitä.

Uuden sadon kaali tekee laatikosta pehmeämmän ja maukkaamman verrattuna talvikuukausien kaaleihin.

Ravinteikas ja edullinen vihannes

Kaali on hyvin ravinteikas vihannes, joka tukee terveyttä monella tavalla. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunipuolustusta ja edistää ihon hyvinvointia.

Kaali on myös hyvä kuidun lähde, mikä edistää suoliston toimintaa, auttaa pitämään verensokeria tasaisempana ja lisää kylläisyyden tunnetta.

Kaalilaatikko uuden sadon kaalista

(n. 4 annosta)

Ainekset:

  • 1 kg uuden sadon kaalia
  • 2 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa (nauta/sika-nauta, tai kasviproteiini vaihtoehtoisesti)
  • 1 sipuli
  • 2 dl keitettyä riisiä (tai ohraa/perunaa)
  • 2–3 dl lihalientä tai kasvislientä
  • 1–2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • (ripaus meiramia tai timjamia halutessa)

Valmistus:

  1. Suikaloi kaali ohuiksi nauhoiksi. Kuullota kaalisuikaleet voissa/öljyssä kattilassa tai pannulla, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.
  2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli erikseen, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kaikki ainekset (kaali, jauheliha-sipuliseos, riisi ja mausteet) voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi ja kaada päälle sen verran lientä, että seos on mehevä muttei vetinen.
  4. Paista 175 °C uunissa noin 1,5 tuntia. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
  5. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Vinkkaa resepti muille herkuttelijoille.

LUE MYÖS: Paras vispipuuro syntyy tästä marjasta: pensas kasvaa monilla koti- ja mökkipihoilla (Marjastaja.fi)